Problemă majoră cu cireșele fermierilor români. Anunțul a fost făcut aseară
Chiar dacă producția de cireșe le aduce mulți bani fermierilor români, aceștia se confruntă cu probleme majore în ultima perioadă. Mai mulți producători s-au văzut nevoiți să recurgă la măsuri extreme după ce și-au dat seama că pot să aibă pierderi uriașe în această perioadă.
Ce probleme au fermierii români. Producția de cireșe a avut de suferit
Vremea a fost bizară în ultima săptămână, așa că fermierii români și-au dat seama că producția de cireșe o să fie grav afectată de ploile abundente și fenomenele extreme. Totuși, nu doar faptul că soarele se ascunde le face probleme producătorilor ce își doresc să le aducă clienților unele dintre cele mai iubite fructe din această perioadă.
Stoluri de grauri amenință cireșele fermierilor români. Pentru a se asigura că păsările sunt alungate, unii producători deja au luat măsuri. Au fost cumpărate mici tunuri ce produc un zgomot asurzitor pentru ca orice pericol să fie îndepărtat. Obiectivul scoate un zgomot asemănat cu unul pe care îl produce o pușcă, așa că graurii sunt îndepărtați înainte de a se înfrunpta din producția de cireșe.
La ce metode recurg românii pentru a proteja cireșele, de fapt
Un tun nu necesită autorizație specială și poate să fie cumpărat pentru suma de 800 de lei, dar înainte de a fi amplasat trebuie să respecte limita de decibeli și distanța față de zonele locuite. În același timp, persoanele nu trebuie să se afle în jurul aparatului pentru a nu suferi răni în cazul în care va avea loc o explozie. Din păcate, perioada de coacere a fructelor are loc în timpul în care păsările au nevoie de hrană.
„Perioada de coacere a cireşelor se suprapune cu perioada de clocire şi au nevoie de un aport mai mare de hrană şi de energie. Atunci ataca şi livezile. Formează stoluri impresionante, de cinci sau șase mii de exemplare.”, a anunțat directorul Stațiunii de Cercetări Horticole USAMV Cluj, Dr. Lukacs Lehel, potrivit știrileprotv.ro.
Ce se poate întâmpla dacă alegi să consumi în fiecare zi cireșe
Este clar că fructele sunt la mare căutare. Cireșele sunt imediat cumpărate din piețe sau magazine pentru ca românii să servească un bol plin de aceste bunătăți sau pur și simplu pentru prăjituri delicioase. Totuși, chiar dacă toată lumea abia așteaptă această perioadă pentru a se bucura de fel și fel de delicii, se pare că silueta ar avea de suferit din cauza lor.
„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte.”, a spus Mihaela Bilic la Digi24.