05 dec. 2023 | 16:32

Problema de matematică pe care orice elev de gimnaziu o poate rezolva imediat. Adulţii nu prea reuşesc, ai curaj?

Diverse
Problema de matematică pe care orice elev de gimnaziu o poate rezolva imediat. Adulţii nu prea reuşesc, ai curaj?
Problema de matematică pe care orice elev de gimnaziu o poate rezolva imediat. Adulţii nu prea reuşesc, ai curaj?

Problemele de matematică și testele sunt instrumente esențiale în învățarea și evaluarea cunoștințelor matematice. Sunt o modalitate interesantă de a ne testa inteligența și de a demonstra cât de bine stăm la capitolul calcule și atenție. Iată mai jos cel mai dificil test, ce îți va pune mintea și răbdarea la contribuție.

Cea mai interesantă problemă de matematică

Rezolvarea problemelor matematice necesită gândire logică și raționament. Aceste exerciții contribuie la dezvoltarea abilităților logice și analitice și sunt o modalitate interesantă de a testa aptitudinile atunci când vine vorba despre calcule și atenție.

Vă punem la dispoziție un joc foarte interesant, o problemă matematică pe care puțini o pot rezolva. Se spune că elevii de gimnaziu o rezolvă mult mai repede decât adulții, în timp ce acestora le dă mari bătăi de cap.

Se spune că unele teste pot fi rezolvate doar de cei care au un IQ ridicat. IQ-ul (Indicele de Inteligență) este o măsură a inteligenței unei persoane, dar este important să înțelegem că nu reflectă în întregime complexitatea capacităților intelectuale ale unei persoane. Acesta este calculat pe baza rezultatelor obținute într-un test de inteligență standardizat sau din diferite exerciții de acest gen.

Elevii din clasele primare pot rezolva o problemă matematică într-un minut sau mai puțin, fără prea mult efort. Cu toate acestea, adulții, chiar dacă ei cunosc soluția, se pot confrunta cu dificultăți, nu pentru că nu ar ști cum să rezolve problema, ci pentru că, fiind grăbiți, uită ordinea corectă a operațiilor.

Vă prezentăm următoarea ecuație, pe care trebuie să o rezolvați în mai puțin de un minut, pentru că este foarte simplă și nu necesită prea mult efort: 14:2(5-2×2)-7=?

Problema de matematică vă dă bătăi de cap

Înainte de a vă apuca de calcul, trebuie să știți că ordinea operaţiilor în matematică este PEMDAS, indiferent de exercițiile pe care le aveți de recolvat: Parentheses, Exponents, Multiplication/Division, Addition/Subtraction.

Fii foarte atent la detalii, pentru că riști să faci greșeli mari. Chiar dacă pare că răspunsul este chiar în fața ta, trebuie să te concentrezi, pentru că riști să dai un răspuns eronat din grabă și neatenție.

Vezi și: Test de inteligență viral. Problema de matematică pe care adulții nu știu să o rezolve. Doar 2% dintre internauți i-au dat de cap

Dacă răspunsul tău este altul decât 0, este ceva ce nu ai calculat cum trebuie. Este adevărat faptul că un adult rezolvă cu ușurință, pentru că lucrează cu astfel de ecuații și cunoaște foarte bine regule. Iată mai jos rezolvarea exactă, singura, de altfel, corectă.

Altfel, rezolvăm mai întâi paranteza, (5-2×2)=(5-4)=1, după care ne ocupăm de împărțire: 14:2=7. După ce efectuăm toate aceste calcule, ecuația noastră va arăta astfel 7×1-7=? Tot ce rămâne acum este să efectuăm înmulțirea și avem 7-7=0.

Rezultatul corect este, de fapt: 14:2(5-2×2)-7=14:2(5-4)-7=14:2(1)-7=7×1-7=0

Matematica a devenit subiectul unei dezbateri intense în rândul adulților, generând numeroase controverse. Frecvent, copiii se întorc acasă și se adresează părinților pentru a primi sprijin în rezolvarea problemelor matematice care le creează dificultăți.

Cu toate acestea, mulți adulți recunosc sincer că și ei se confruntă cu aceeași dilemă și nu au soluții la îndemână. Exercițiul de mai sus este una dintre aceste probleme matematice care a pus în dificultate atât elevii, dar și mai mult părinții.

La ce ajută matematică

Matematica, adesea considerată o disciplină abstractă și dificilă, este în realitate o forță vitală în lumea noastră cotidiană. De la cumpărături până la planificarea bugetului, matematica influențează multe aspecte ale vieții noastre.

Află și: Testul de matematică al zilei. Cât este rezultatul ecuației 8:2(2+2)?

Matematica este esențială în gestionarea finanțelor personale. Calcularea veniturilor, cheltuielilor, economisirea și planificarea bugetului necesită cunoștințe matematice. Un buget bine pus la punct contribuie la o administrare eficientă a resurselor financiare.

Atunci când facem cumpărături sau beneficiem de reduceri, cunoștințele matematice devin esențiale. Calcularea procentajelor și înțelegerea corectă a reducerilor ne ajută să luăm decizii informate în procesul de cumpărare.

Înțelegerea matematicii este utilă și în organizarea timpului. De la stabilirea termenelor limită până la planificarea evenimentelor, conceptele matematice, cum ar fi unitățile de măsură a timpului și datele calendaristice, joacă un rol crucial.

Studiul matematicii stimulează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste aptitudini sunt transferabile și benefice în domenii precum luarea deciziilor, rezolvarea de probleme complexe și planificarea strategiilor.

Matematica este fundația tehnologiei moderne. De la algoritmi și programare până la criptografie și inteligența artificială, matematica este motorul inovației tehnologice care schimbă rapid lumea în care trăim.

Cunoștințele matematice permit participarea activă în discuții științifice și sociale. Înțelegerea conceptelor statistice, analiza datelor și evaluarea probabilităților sunt esențiale în luarea deciziilor informate într-o varietate de domenii.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Reacția unui român după ce a fost refuzat pe internet de o tânără: „Tu ești mai presus, oare?”
EVZ.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Nostalgia comunismului la MasterChef. „Preparatul riscant” ales de Ionela Grigore
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
RUSIA a ÎNCERCAT o LOVITURĂ de STAT într-o țară ALIATĂ! S-A AFLAT ACUM!
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro