Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi ştiu să o mai rezolve. Ai curaj să încerci?
Problemele de matematică pentru elevii din clasele primare par să le pună dificultăți nu doar copiilor, ci și părinților. Cum sună una dintre cele mai dificile teme de făcut pentru acasă. Problema pe care foarte puțini adulți știu cum să o rezolve. Crezi că îi poți da tu de cap?
Problema de matematică de clasa a II-a pe care adulții nu știu să o rezolve
Foarte mulți adulți din zilele noastre se declară fericiți de faptul că nu-și mai tocesc coatele pe băncile școlii, confruntându-se cu tot felul de teme și proiecte dificile.
Pe bună dreptate, dacă privim câteva dintre problemele de matematică pe care trebuie să le rezolve elevii de clasa a II-a. Crezi că poți rezolva problema de matematică devenită virală pe Internet? Se dă următorul enunț:
Se dă o bibliotecă mică, cu cinci rafturi pline de cărţi. Numărul de cărţi de pe primul şi al cincelea raft împreună este egal cu numărul de cărţi de pe al doilea şi al patrulea raft împreună.
Al treilea raft este un număr de cărţi egal cu jumătate din numărul total de cărţi de pe toate celelalte rafturi.
Tot ce trebuie să faci este să afli câte cărţi au fost la început în bibliotecă dacă Elena ia o carte de pe al treilea raft şi vede că pe acel raft au mai rămas 9 cărţi.
Cum se rezolvă corect problema de matematică
Pentru început, trebuie să afli câte cărţi erau poziționate pe al treilea raft, înainte ca Elena să ia un volum de acolo, după cum urmează: 9+1=10 cărţi.
Odată ce ai dublat numărul lor, 10 x 2=20 cărţi, vei afla câte cărţi se găsesc pe celelalte patru rafturi. Apoi aduni numărul volumelor de pe cele două rafturi 10+20=30, pentru a găsi numărul total.
„Dificultatea acestei probleme constă, mai mult, în oferirea de date în plus, care nu ajută la rezolvare, dar care pot influenţa elevul. Nu ajută la nimic faptul că, luate câte două, anumite rafturi au acelaşi număr de cărţi.”, a precizat învăţătorul Vlad Poiană, potrivit Adevărul.
Citește și Testul optic care arată dacă ai un IQ ridicat. Găsești greșeala din imagine în 20 de secunde