Cel mai greu test de matematică. Ghiceşte ce număr urmează în puzzle în 20 de secunde! Foarte puţin oameni reuşesc

Cel mai greu test de matematică. Ghiceşte ce număr urmează în puzzle în 20 de secunde! Foarte puţin oameni reuşesc
Cel mai greu test de matematică. Ghiceşte ce număr urmează în puzzle în maximum 20 de secunde. Cum trebuie să calculezi răspunsul corect.

Cel mai greu test de matematică. Verifică-ți nivelul de inteligență cu ajutorul unui test care arată cât de puternice sunt abilitățile tale analitice. Ghicitorile din domeniul matematicii pot fi dificile, dar satisfacția identificării răspunsului corect este incomparabilă. Te pricepi la calcule? Încearcă să ghicești ce număr urmează în puzzle-ul de mai jos în 20 de secunde.

Cel mai greu test de matematică

Test de inteligență. Îți plac ghicitorile din domeniul matematicii? Puzzle-urile matematice de algebră nu sunt întotdeauna cele mai ușoare. Ele pot fi dificile în unele cazuri, însă cu ajutorul lor îți testezi abilitățile analitice. Dacă ai un nivel de inteligență ridicat, cu siguranță nu va fi o problemă pentru tine să rezolvi astfel de sarcini.

Dacă ai o cunoaștere profundă asupra conceptelor matematice și abilități bune de calcule, puzzle-ul de mai jos nu îți va da multe bătăi de cap. De altfel, ghicitorile matematice pot face acest domeniu de studiu mai plăcut și mai atractiv pentru copii, studenți și chiar adulți. Ele dezvoltă gândirea strategică, raționamentul logic și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Astăzi îți aducem în atenție una dintre cele mai dificile enigme matematice. Imaginea de mai sus a devenit virală pe rețelele sociale, atrăgând atenția a milioane de utilizatori de pe internet. Totuși, foarte puține persoane au reușit să deslușească răspunsul corect la problema algebrică.

Tu poți să ghicești ce număr urmează în puzzle-ul de mai sus? Dacă reușești să faci acest lucru în maximum 20 de secunde, poți să fii convins că ai un nivel de inteligență ridicat. Dacă nu reușești să găsești răspunsul la întrebare, te ajutăm noi.

Ce număr urmează în puzzle-ul algebric?

În primul rând, trebuie să începi prin a calcula și a rezolva fiecare secțiune a cercului din imaginea cu pricina. În cazul secțiunii din partea stângă de sus, procedăm în felul următor:

  1. Se calculează suma pătratelor numerelor de pe margine: (5×5) + (7×7) = 25 + 49 = 74.
  2. Se scad cifrele de pe margine între ele: 7 – 5 = 2.
  3. Se împarte rezultatul obținut în cadrul pasului #1 la rezultatul obținut în cadrul pasului #2: 74/2 = 37.

 

În mod similar, trebuie să rezolvi și secțiunea din partea dreaptă de sus a cercului cu numere:

  1. Se calculează suma pătratelor numerelor de pe margine: (8×8) + (4×4) = 64 +16 = 80.
  2. Se scad cifrele de pe margine între ele: 8 – 4 = 4.
  3. Se împarte rezultatul obținut în cadrul pasului #1 la rezultatul obținut în cadrul pasului #2: 80/4 = 20.

Citește și: Test IQ pentru genii. 8 din 10 români știu să rezolve corect imaginea

Se procedează aidomă și în cazul secțiunii din stânga, din partea de jos a cercului algebric. Aceeași logică se aplică și pentru a calcula numărul care lipsește din secțiunea din dreapta, din partea de jos a puzzle-ului matematic. Care este numărul lipsă din ghicitoarea matematică? Răspunsul corect: 26.