Prințul William, mesaj ironic și subtil către fratele său Harry. Fiii Prințesei Diana, departe de a îngropa securea războiului

de: Andrei Simion
14 10. 2024

Prințul William a avut mii de spectatori la Concertul de Încoronare care l-au aplaudat în timp ce vorbea despre tatăl său, regele Charles, iar oamenii au fost rapizi în a observa o legătură cu Prințul Harry și Meghan Markle.

Prințul William, mesaj ironic și subtil către fratele său Harry

Prințul William a părut să facă aluzie la fratele său mai mic, Prințul Harry, și la soția acestuia, Meghan Markle, în timp ce a susținut un discurs puternic la un eveniment regal istoric anul trecut.

William, moștenitorul tronului, a fost singurul membru al Familiei Regale care a vorbit la Concertul de Încoronare al regelui Charles, desfășurat pe domeniile Castelului Windsor.

În discursul său, care a avut loc la o zi după ce Charles a fost încoronat la Abația Westminster, William a recunoscut decadelor de servicii și angajament ale tatălui său față de ceilalți.

„Tată, suntem cu toții atât de mândri de tine”, a spus William, care a participat la concert împreună cu soția sa, prințesa Kate, și cu doi dintre copiii lor, Prințul George și Prințesa Charlotte.

„Așa cum a spus bunica mea atunci când a fost încoronată, încoronările sunt o declarație a speranțelor noastre pentru viitor. Știu că ea ne veghează de sus, cu dragoste. Ar fi fost o mamă mândră.”

Deși toate aceste sărbători sunt magnifice, esența fastului este un mesaj simplu: serviciul. Primele cuvinte ale tatălui meu când a intrat în Abația Westminster ieri au fost o promisiune de serviciu. A fost o promisiune de a continua să servească.”

După ce au auzit cuvintele lui William, mulți oameni au reacționat pe Twitter, considerând că a fost o săgeată clară îndreptată spre Harry și Meghan.

Fiii Prințesei Diana, departe de a îngropa securea războiului

Un telespectator a spus: „Serviciu, Harry. Auzi asta? Nu este o plimbare gratuită.” „SERVICIU. Ceva ce Harry nu înțelege,” a adăugat altul. Când ducii de Sussex au decis în mod controversat să renunțe la viața de membri activi ai Familiei Regale, Palatul Buckingham a emis o declarație despre retragerea lor din îndatoriri.

„În urma discuțiilor cu Ducele, Regina a scris confirmând că, renunțând la munca Familiei Regale, nu este posibil să continue cu responsabilitățile și îndatoririle care vin cu o viață de serviciu public.” Dar Harry și Meghan au ripostat, emițând propria declarație, care spunea: „Toți putem duce o viață de serviciu. Serviciul este universal.”

Rămâne de văzut dacă va avea ocazia să își vadă tatăl. Ultima dată când s-au întâlnit a fost în februarie, când Harry s-a întors rapid în Regatul Unit, la câteva ore după ce a fost făcut public diagnosticul de cancer al regelui.

Însă cei doi au petrecut doar 45 de minute împreună în cadrul unei vizite scurte, în care Harry a stat doar 24 de ore în țara sa natală.

Surse apropiate au exclus de asemenea o reuniune între Harry și fratele său mai mare, William.

„Ambele părți își înțeleg acum clar poziția. William și Catherine s-au simțit complet trădați de memoriile lui Harry. Nu vorbesc cu Harry și Meghan și cu siguranță nu vor începe acum, mai ales când Catherine se află într-un moment atât de vulnerabil”, prietenii au declarat pentru The Daily Beast, potrivit Mirror.co.Uk