25 apr. 2023 | 21:38

Prințul Harry, încă un scandal cu Prințul William. De ce îl acuză pe fratele său

News
Prințul Harry, încă un scandal cu Prințul William. De ce îl acuză pe fratele său
Printul Harry, scandal cu fratele sau, Printul Harry

Nu trece aproape o săptămână că se și ivește un nou scandal în familia regală a Marii Britanii. Acum, protagonști în noul scandal sunt Prințul Harry și fratele lui, Prințul William. De ce îl acuză Harry pe fratele său, mai nou.

Prințul Harry, noi acuzații la fratele său. Care este motivul scandalului cu Prințul William

Prinţul William, moştenitorul coroanei britanice, a ajuns la o înţelegere cu un tabloid în urma scandalului declanşat de interceptarea ilegală a mesageriilor vocale ale mai multor vedete.

Dezvăluirea a fost făcută de fratele său, prinţul Harry, în documente judiciare publicate azi, informează AFP.

Prințul Harry, în război cu presa tabloidă

Astfel, prinţul Harry, în vârstă de 38 de ani, a declarat un adevărat război presei tabloide, pe care o consideră vinovată de moartea mamei sale, prinţesa Diana, moartă în 1997 la Paris, în timp ce era urmărită de paparazzi, scrie Agerpres.

Astfel, el a deschis mai multe procese împotriva mai multor ziare din Anglia pe care le acuză că au obţinut în mod ilegal unele informaţii, mai ales împotriva News Group Newspapers (NGN), editorul The Sun şi al News of the World, un tabloid care s-a desfințat între timp.

NGN respinge acuzațiile

NGN, patronat de miliardarul Rupert Murdoch, a respins acuzaţiile formulate de prinţul Harry, considerându-le târzii.

În documentele prezentate în instanţă cu ocazia unei audieri ce a durat trei zile în această săptămână, avocaţii prinţului Harry au informat că prinţul William a încheiat de curând un acord cu NGN, „în culise”.

De asemenea, biroul de presă al prinţului William nu a vrut să facă declaraţii pe această temă. În plus, consilierii prinţului Harry au justificat amânarea lansării procedurii judiciare prin existenţa unui „acord secret” între familia regală a Angliei şi acel grup de presă.

Regina Elisabeta ar fi cunoscut acordul

Ei afirmă că bunica prinţilor William şi Harry, regina Elisabeta a II-a, a participat la „discuţii şi autorizări” legate de acel acord. Acordul i-ar împiedica pe membrii familiei regale să dea în judecată NGN până la finalizarea altor procese asociate acuzaţiilor de interceptări ilegale.

„Motivul era acela de a evita situaţia în care un membru al familiei regale ar trebui să ajungă în boxa martorilor şi să relateze detalii despre mesaje vocale private şi extrem de sensibile care au fost interceptate”, a precizat prinţul Harry.

Când a aflat Harry de acord

„Instituţia era incredibil de nervoasă în această privinţă”, a adăugat Harry, documentele judiciare afirmând că el a aflat despre acel acord în anul 2012. Acordul era, conform părerii sale, „un factor major ce explică faptul că nu a existat o plângere” din partea sa.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
Metoda prin care îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41 de ani: „Putem câștiga timp”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Fraudă pe internet. Noua înșelătorie cu Marele Premiu
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic: O nenorocire foarte mare
Capital.ro
Supermarketul din România care îţi dă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Data până la care e valabilă promoția
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro