Prințul Charles, testat pozitiv cu noul tip de virus. Ce se întâmplă la Casa Regală a Marii Britanii

Prințul Charles, testat pozitiv cu noul tip de virus. Ce se întâmplă la Casa Regală a Marii Britanii
Prințul Charles, testat pozitiv cu noul tip de virus. Ce se întâmplă la Casa Regală a Marii Britanii

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost infectat cu coronavirus. Testul său a ieșit pozitiv, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei de Clarence.

Prințul Charles, testat pozitiv cu noul tip de virus

Sursa citată arată că moștenitorul coroanei britanice „a prezentat simptome ușoare, în rest se menține într-o stare bună”. De asemenea, și soția sa Camilla a fost testată, însă rezultatul a ieșit negativ. Cei doi se aflau deja în izolare la domiciliu. Nu se știe dacă prințul Charles a intrat în contact și cu Regina.

Starea prințului Charles este una bună în aceste momente, el prezentând simptome ”ușoare”. Un purtător de cuvânt a mai adăugat:„Prințul Charles a prezentat simptome ușoare, dar în rest se află în stare de sănătate bună și a lucrat de acasă în ultimele zile, ca de obicei”.

Potrivit informațiilor apărute de media, atât prințul Charles, cât și soția sa au fost testați, însă ducesa de Cornwall nu a fost infectată.
„Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul. În conformitate cu sfaturile guvernamentale și medicale, Prințul și Ducesa se autoizolează acum în Scoția”, anunță independent.co.uk.

Prințul Charles va rămâne în Scoția, în perioada următoare

Tot același purtător de cuvânt a mai transmis că până în acest moment nu se poate spune cu precziie de la cine ar fi luat Prințul Charles coronavirusul: „Nu știm, deocamdată, cine este persoana care l-a infectat pe Prințul Charles, din cauza numărului mare de angajamente pe care le-a desfășurat, potrivit rolului său public în ultimele săptămâni”, s-a precizat.

În acest moment, prințul Charles și Ducesa de Cornwall se află în Scoția, acolo unde vor rămâne și în perioada următoare.

„Potrivit sfaturilor medicilor și ale guvernului, Prințul și Ducesa se află în auto-izolare la domiciliu la reședința din Scoția”, a declarat Casa Clarence, miercuri dimineața.

„Nu se poate clarifica în ce mod a dobândit Prințul noul coronavirus din cauza numărului mare de angajamente onorate în ultimele sătpămâni”, mai adaugă reprezentanții moștenitorului tronului britanic.

Urmăriți Playtech.ro și pe