Prințul Charles, probleme cu autoritățile. Totul are legătură cu moartea Prințesei Diana

Prințul Charles, probleme cu autoritățile. Totul are legătură cu moartea Prințesei Diana
Printul Charles, probleme cu autoritatile. Totul are legatura cu moartea Printesei Diana

Fostul șef al poliției metropolitane John Stevens a dezvăluit că l-a interogat pe prințul Charles din cauza acuzațiilor că ar fi complotat să o omoare pe Diana, prințesa de Wales.

Prințul Charles, probleme cu autoritățile

Charles a fost intervievat ca martor în 2005, în timpul unei investigații care a durat trei ani asupra morții Dianei într-un accident de mașină de la Paris în 1997.

El a fost chestionat cu privire la o notă pe care fosta sa soție a scris-o în 1995 prin care se prevedea că va muri din cauza „defecțiunilor de frână și a rănilor grave la cap” pentru ca Charles să se căsătorească cu fosta bona a fiilor săi, Tiggy Legge-Bourke.

În acel moment circulau zvonuri false că prințul și Legge-Bourke aveau o aventură.

Pe nota, care i-a fost înmânată majordomului ei, Paul Burrell, scria:

„Stau aici la biroul meu astăzi, în octombrie, dorind ca cineva să mă îmbrățișeze și să mă încurajeze să fiu puternică și să țin capul sus.

Această fază specială din viața mea este cea mai periculoasă. Soțul meu plănuiește un accident de mașină. Defecțiune la frână și leziuni grave la cap pentru a-i elibera calea să se căsătorească cu Tiggy.

Camilla nu este altceva decât o momeală, așa că suntem folosiți în toate sensurile cuvântului.”

Daily Mail a raportat că lordul Stevens i-a citit nota lui Charles la o întâlnire la Palatul St James din Londra și apoi l-a întrebat: „De ce credeți că prințesa a scris această notă, domnule?”

Charles a răspuns: „Nu știam nimic despre asta până când nu a fost publicată în mass-media”. Mirror.co.ul a publicat o parte din notă în urma unui acord cu Burrell în 2003.

Stevens a întrebat: „Nu ați discutat această notă cu ea, domnule?” la care Charles a răspuns: „Nu, nu știam că există”.

Stevens a mai întrebat: „Știți de ce a avut prințesa aceste sentimente, domnule?” iar Charles a răspuns: „Nu, nu”.

Prințul de Wales nu a fost audiat ca suspect

Versiunea necenzurată a notei nu a fost făcută publică până în 2007 în dovezile audiate în ancheta cu privire la decesele Diana și Dodi Fayed.

Stevens a spus că echipa sa nu a găsit alte dovezi în timpul anchetei sale, denumită în cod Operațiunea Paget, pentru a susține scenariul sugerat în nota Dianei.

„Dacă am fi știut la vremea aceea, cu siguranță am fi mers și l-am intervievat. Și ar fi fost parte integrantă a anchetei pentru a ajunge la capătul acesteia”, a spus Stevens despre Bashir.