Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans. Ce condiții bizare i-au fost impuse

de: Bișinicu Andreea
15 02. 2021

A fost una dintre cele mai iubite femei din lume. Prințesa Diana a rămas în istorie și în inimile celor care au iubit-o drept o altfel de prințesă, care și-a trăit viața după bunul plac, după propriile reguli, reușind să fie mai aproape de cetățenii englezi și să fie prietena lor. Dar care erau regulile pe care trebuiau să le respecte persoanele din jurul ei? Ce condiții bizare i-au fost impuse.

Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans

Eleganță. Finețe. Clasă. Empatie. Bunătate. Zâmbet. Modestie. Sunt doar câteva dintre cuvintele care o caracterizau pe Lady Diana Spencer, Prințesa Inimilor. Fosta soție a Prințului Charles a fost cea mai iubită femeie din lume, iar moartea ei din anii 90 a venit ca o adevărată lovitură pentru cei care au iubit-o și admirat-o pe Lady Di.

Prințesa Diana a rămas în amintirea colectivă precum o altfel de prințesă, o femeie care a dorit să se apropie mai mult de cetățeni, să fie mai mult prietenă decât suveran, prin stilul său natural și nonconformist. Fire veselă și sociabilă, mama prinților William și Harry adora să participe la baluri și seri dansante, unde își etala trupul minunat în cele mai frumoase rochii, dansând până în zorii zilei. Și pentru că tot vorbim despre dans, eticheta cerea ca persoanele care doreau să danseze cu prințesa Diana trebuiau să aibă o anumită conduită.

De exemplu, persoanele care voiau să o invite pe Lady Di la dans trebuiau să aibă cel puțin 1,82 metri înălțime. Explicația este destul de simplă: prințesa purta mereu tocuri înalte, iar tabloul celor doi trebuia să arate impecabil. De asemenea, prințesa dansa numai cu bărbați căsătoriți. Celibatarii nu aveau voie să o invite la dans, pentru a nu stârni zvonuri în presă despre posibile idile de-ale Dianei.

Dansul cu John Travolta, cel mai celebru vals din istorie

Cu siguranță toată lumea știe celebrul dans pe care prințesa Diana i l-a acordat actorului John Travolta. Se întâmpla în noiembrie 1985, în cadrul unei petreceri oficiale organizate de președintele american de la acea vreme, Ronald Reagan. Faimosul actor din Grease a inviat-o pe soția Prințului Charles la un vals, iar Lady Di a acceptat.

Deși, inițial, Lady Diana a vrut să danseze cu Mikhail Baryshnikov, dansator, coregraf și actor american de origine rusă, aceasta nu l-a putut refuza pe John Travolta, dansul fiind aranjat de însuși președintele Reagan și soția lui. Fotografiile care au rămas sunt legendare: prințesa Diana arată ravisant în rochia bleumarin de catifea semnată de designerul Victor Edelstein.