Prin ce trece Sorin Oprescu în pușcăria din Grecia. Chinul la care ar fi supus fostul edil

de: Ana Chivu
31 05. 2022

Sorin Oprescu a fost condamnat la închisoare. Partenera de viață a acestuia vine cu mărturii. Femeia a oferit detalii cu ochii în lacrimi despre condițiile din spatele gratiilor. Cea din urmă a subliniat că este inuman prin ce trece bărbatul pe care îl iubește. „Condițiile din pușcărie sunt inumane”, a spus femeia. Ea a dat declarații în fața instanței din Atena, acolo unde judecătorii analizează cererea de extrădare a fostului primar al Capitalei.

Sorin Oprescu, chin în pușcărie: în ce condiții stă fostul edil

Partenera de viață a lui Sorin Oprescu a dat declarații în fața instanței din Atena, acolo unde oamenii legii analizează cererea de extrădare a fostului primar al Capitalei.

Adriana Nica a explicat că bărbatul pe care îl iubește este în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România. Cei doi sunt împreună de 12 ani, iar în ultima perioadă din relația lor Oprescu se mutase în Grecia și făcea naveta în fiecare weekend pentru a fi alături de persoana iubită.

Medicul a mai subliniat că fostul primar și-a dorit mereu să locuiască acolo, iar imediat cum a intrat la pensie a făcut schimbarea. Adriana Nica a mai mărturisit că este un șoc pentru ea ca un om de un asemenea calibru să se afle în spatele gratiilor. Aceasta a spus și că Sorin Oprescu a primit practic condamnarea la moarte.

,,El a primit o condamnare la moarte”

„Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia. Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici.

Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.

Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare”, a declarat Adriana Nica în faţa instanţei.