Prin ce să dai dovleceii pane ca să iasă și mai buni. E trucul marilor bucătari care face diferența
Vrei să prepari cei mai buni dovlecei pane? Ai ajuns la locul potrivit! Playtech Știri îți dezvăluie care este amestecul folosit de marii bucătari pentru a pregăti cele mai crocante și savuroase rondele de dovlecei. Rezultatul va fi pe placul tuturor membrilor familiei tale.
Rețetă de dovlecei pane. Ingredientul secret
Această rețetă de dovlecei pane reprezintă o modalitate ingenioasă de a te bucura de legumele specifice sezonului cald. Dovleacul este tăiat rondele și gătit la cuptor până devine crocant, însă nu înainte de a fi trecut printr-un ingredient cheie: un strat de parmezan delicios.
Dovleceii pane crocanți nu au un număr mare de calorii, fiind perfecți și pentru reprezentantele sexului frumos care țin la siluetă. Acest fel de mâncare este potrivit sub formă de garnitură la mâncărir de pui, dar poate fi consumat și în forma propriu-zisă sau împreună cu sos grecesc tzatziki.
Rețetă de dovlecei pane. Listă de ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 dovlecei medii
- 1 ou, preferabil mare
- 1/2 cană pesmet
- 1/2 cană parmezan ras
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- 1/2 linguriță piper măcinat
Rețetă de dovlecei pane. Mod de preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
- Se întinde o lingură de ulei de măsline în tava de copt și se pune deoparte.
- Se spală, taie și feliază dovleceii în rondele.
- Se bate oul într-un castron mic.
- Se pune pesmet într-un vas de bucătărie, peste care se adaugă: parmezan, sare, busuioc și piper.
- Se amestecă ingredientele pentru a fi omogenizate.
- Se înmoaie rondelele de dovlecei în oul bătut.
- Se dau rondelele prin amestecul de pesmet și parmezan, pe ambele părți.
- Se pun rondelele de dovlecei în tava de copt.
- Se stropesc dovleceii cu o lingură de ulei de măsline.
- Se pun dovleceii pane la copt timp de 8 minute, cu aproximație.
- Se întorc feliile de dovlecei pe partea opusă și se dau din nou la copt, 5-7 minute.
Dacă te temi că dovlecelul va ieși prea umed din cuptor, poți săra rondelele în prealabil, pentru a extrage o parte din umiditate. Pune dovleceii tăiați felii pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie și presară sare pe ambele părți. Lasă rondelele să stea așa câteva minute, apoi șterge-le și continuă procesul de preparare.
Dovleceii pane sunt gata! Se lasă la răcit în tava de copt minimum 2 minute, înainte de a fi transferați pe platou. Ulterior, se pot servi în forma dată sau alături de o garnitură sau aperitiv. Indiferent de metoda de servire, toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!