Prin ce coșmar trec Nadia Comăneci și soțul ei, în plină pandemie. “Este atât de înspăimântător”

Prin ce coșmar trec Nadia Comăneci și soțul ei, în plină pandemie. “Este atât de înspăimântător”

Nadia Comăneci este stabilită de zeci de ani în SUA alături de soțul ei, Bart Conner. Aseară, cea mai cunoscută gimnastă din istorie a oferit un interviu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Prin ce coșmar trec Nadia Comăneci și soțul ei, în plină pandemie

Cei doi au o Academie de Gimnastică în State, Bart Conner Gymnastics Academy și chiar americanul a dezvăluit care sunt problemele din această pandemie, în condițiile în care încearcă să continue pregătirea copiilor.

Bart Conner a explicat prin ce coșmar trece, alături de Nadia Comăneci, mai ales că este posibil un val doi al pandemiei: „Cred că din acest motiv este atât de înspăimântător, sunt atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre viitor. Încercăm să acţionăm responsabil, să îi ţinem pe copii în grupuri mici.

Dacă aflăm că cineva este bolnav, este mai uşor să le spunem copiilor din acel grup să nu mai vină timp de două săptămâni şi astfel nu suntem nevoiţi să închidem toată sala. Ideea este să îi segmentăm în grupuri pentru a reduce riscul. Nimeni nu ştie. Noi am încercat să ne adaptăm modelul de business. În mod normal suntem o afacere înfloritoare. Trebuie să fim conştienţi că va dura cel puţin un an până vom reveni la capacitatea normală. Aducem angajaţii la muncă pe măsură ce avem nevoie de ei”, a explicat Conner în interviul pentru Antena 3.

Și Nadia Comăneci a explicat situația actuală din SUA și cum îi pregătește pe sportivi: „Avem sportivi în fiecare zi de pe 15 mai, am început cu doar câțiva sportivi, i-am împărțit pe serii, grupe la fiecare aparat, au rămas în același nucleu și la următoarele aparate. Se dezinfectează aparatele de fiecare dată după o serie și încercăm să menținem distanțarea între sportivi. Am primit regulile statului Oklahoma cu ce se întâmplă

Avem speranța că va fi bine, dar nu știm când va fi bine, trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Trebuie să facem pași mici pentru că economia este în pericol și încercăm să mișcăm și noi lucrurile prin redeschiderea Academiei”.

Ce instrucțiuni există în SUA

1500 de sportivi sunt la Academia condusă de Nadia Comăneci și de Bart Conner, dar acum maximum 150 sunt prezenți. Sunt serii de 10-12 sportivi și 5-6 antrenori. „Lucrăm la capacitate redusă momentan”, susține Conner.

„Avem instrucţiuni date de guvernul federal, de cel al statului şi de municipalitatea locală. Le luăm temperatura tuturor celor care intră şi o notăm. Le punem câteva întrebări despre membrii familiei lor, dacă sunt toţi bine. Încercăm pe cât posibil să eliminăm riscul. Copiii nu s-au antrenat de două luni. Sala a fost închisă în acest timp”, a continuat Bart Conner.

Nadia Comăneci a primit prima notă de 10 din istorie, la Jocurile Olimpice de la Montreal. A fost distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic și este președinte onorific al Federației Române de Gimnastică și tot președinte onorific al Comitetului Olimpic Român

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI