Primul vaccin pentru coronavirus a fost inventat. Ce urmează acum, potrivit autorităților din China

de: Alexandra Chivu
21 02. 2020

China începe testarea primului vaccin contra noului coronavirus, în cadrul unor studii clinice care ar putea începe la finalul lunii aprilie. Ce urmează acum, potrivit autorităților chineze?

Primul vaccin pentru coronavirus a fost inventat

În prezent, specialiști din întreaga lume lucrează la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19, care a apărut în decembrie 2019, în China. Xu Nanping, viceministru al Științei și Tehnologiei, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă la Beijing, că ”mai multe echipe de cercetători apelează la diferite tehnici pentru producerea unui potențial vaccin”, iar ”primul va face obiectul unor studii clinice la sfârșitul lunii aprilie”. Organizația Mondială a Sănătății (OSM) a estimat că este nevoie de cel puțin un an pentru obținerea unui produs utilizabil pe scară largă.

Specialiști din întreaga lume lucrează la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19

De altfel, cercetătorii chinezi folosesc mai multe procedee pentru punerea la punct a unui vaccin, potrivit declarațiilor lui Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate. Printre metode se numără utilizarea unui coronavirus inactiv, folosirea ingineriei genetice pentru a produce proteine care acționează ca antigen ori modificarea vaccinurilor antigripale.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OSM, a informat, joi seară, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, că specialiștii chinezi testează două medicamente antivirale împotriva noului coronavirus. Rezultatele preliminarii sunt așteptate în trei săptămâni.

O sectă din Coreea de Sud a devenit focar de boală

Una dintre cele mai grave situații este în penitenciarul Rencheng, din provincia Shandong, estul Chinei, unde 200 de deținuți sunt infectați cu coronavirus, din cauza unui gardian, potrivit știrileprotv.ro. De asemenea, și în penitenciarul de femei din Wuhan sunt 230 de cazuri de coronavirus.

Bilanț: potrivit ultimelor date, la nivel mondial au fost înregistrate peste 76.600 de cazuri, iar cel puțin 2.200 de oameni au murit. Dintre ei, 11 decese au fost raportate în afara Chinei.