Primul român amendat în autobuz pentru că nu avea certificat verde. A fost în Roma după ce s-a introdus obligativitatea lui

Primul român amendat în autobuz pentru că nu avea certificat verde. A fost în Roma după ce s-a introdus obligativitatea lui
Primii doi călători amendați la Roma, în autobuze pentru certificatele verzi

Ca urmare a noilor restricții și măsuri impuse de guvern, în Italia se înregistrează un număr record de 1,3 milioane de descărcări certificate verzi în 24 de ore. Din 6 decembrie guvernul italian a impus certificatul verde obligatoriu peste tot, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

Certificatul verde obligatoriu în Italia

Din 6 decembrie guvernul italian a impus obligativitatea pentru certificatul verde peste tot, inclusiv în mijloacele de transport în comun, și până cel puțin la 15 ianuarie. Până acum, în Italia certificatul verde era necesar doar pentru trenurile de mare viteză și călătoriile pe distanțe lungi, inclusiv zborurile, feriboturile și călătoriile feroviare interregionale.

Cu toate acestea, începând cu 6 decembrie, este necesar în toată Italia pentru rețelele de transport public local, inclusiv autobuze, tramvaie și metrouri. Este obligatoriu și pentru călătoriile regionale cu autobuzul și trenul.

Măsura vine în contextul în care Italia își înăsprește sistemul de reguli privind pandemia prin introducerea Super Green Pass, care se aplică doar celor care au fost vaccinați sau s-au vindecat de covid. Acest lucru înseamnă că, începând cu 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu mai pot avea acces la restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, concertele, cluburile de noapte sau stadioanele sportive din interior.

Luni dimineață, ANSA a relatat că peste 1,3 milioane de permise verzi normale, cât și certificatul verde „super”, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un nou record pentru Italia.

Verificările punctuale pentru certificatul verde sunt efectuate în stațiile de autobuz și de metrou din orașele din Italia de către poliție și de către funcționari desemnați din domeniul transportului public.

„Vor exista controale, dar nu putem verifica totulÎn această fază a pandemiei trebuie să înțelegem, de asemenea, că totul este în mâinile noastre, în sensul responsabilității cetățenilor.

În realitate, pentru marea majoritate a cetățenilor, acei 87% care au fost vaccinați, nu se schimbă nimic”, a declarat ministrul adjunct al sănătății din Italia, Andrea Costa, pentru televiziunea de stat RAI.

Primii doi călători amendați în Roma

Prima amendă aplicată la Roma pentru călătoria în transportul public fără certificatul verde a fost dată unui navetist luni dimineață, în ziua în care au intrat în vigoare noile norme italiene privind transportul în comun. Pasagerul, un român în vârstă de 50 de ani, a fost amendat cu 400 de euro după ce poliția i-a cerut certificatul verde la coborârea dintr-un autobuz în Piazzale Flaminio, relatează agenția italiană de presă ANSA.

Bărbatul a recunoscut că nu avea certificatul, susținând că plănuia să se vaccineze în următoarele zile, însă polițiștii nu au ținut cont de scuza sa. Ziarul Il Messaggero din Roma a relatat că poliția a amendat un al doilea navetist la stația de metrou Anagnina, pentru că nu avea certificatul verde, mai târziu în cursul dimineții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI