01 sept. 2020 | 07:55

Primul om din PSD dat afară după moțiunea de cenzură. Șoc total în politică

Știri generale
Primul om din PSD dat afară după moțiunea de cenzură. Șoc total în politică
Primul om din PSD dat afară după moțiunea de cenzură. Șoc total în politică

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, intitulată ”Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită pentru prima dată în Parlament în urmă cu șase luni. Votul a fost luni, iar în urma lui un om din PSD a fost dat afară.

Eșec la moțiunea de cenzură din cauza absenteismului. Primul om din PSD dat afară imediat după

Luni a fost o zi importantă pentru Guvern, dar și pentru opoziție. Parlamentul a dezbătut și a votat ieri moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Digi24, că parlamentarii uniunii nu vor vota moțiunea, întrucât este o luptă de putere între PSD și PNL.

  • PNL, USR, PMP și UDMR au anunțat că nu vor participa la vot.

În final, evenimentul a fost sortit eșecului. PSD nu a reușit să strângă 233 de parlamentari în sala de plen, dar încă nu există o confirmare dacă votul se amână sau demersul se anulează. În schimb, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, consideră că nu ar fi oportun ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată în altă sesiune parlamentară și că „a discuta despre o nouă moțiune e mult prea devreme”.

„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am cnstatat inexistența cvorumului nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„S-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt”

Biroul Permanent al Organizației Municipale a PSD Caracal a decis, luni seară, excluderea din partid a deputatului Dan Ciocan. Motivul: absența acestuia din Parlament la votarea moțiunii de cenzură. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea voturilor celor prezenți. Deputatul Ciocan era președintele organizației municipale.

De asemenea, pe lângă lipsa din Parlament în ziua votului pentru picarea Guvernului PNL, social-democrații au avut multe de reproșat fostului coleg. Sunt voci care susțin că acesta a încercat atragerea consilierilor de pe listele PSD, validați acum pentru alegerile din 27 septembrie, cu promisiunea unor locuri din partea Pro România.

Primul om din PSD dat afară după moțiunea de cenzură

Primul om din PSD dat afară după moțiunea de cenzură

„Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ.

Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter. În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic”, a declarat președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să raportezi la stat
Capital.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSII „digitalizate”. CNPP se modernizează complet
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro