Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te cazezi la hotel. Așa te asiguri că ești în siguranță

de: Ștefan R. Apostol
15 06. 2023

După cum bine se știe, turismul este una dintre cele mai mari industrii din lume, cu milioane de oameni cazați zilnic în hoteluri din întreaga lume. Unii călătoresc de plăcere în timpul vacanței de vară, în timp ce alții călătoresc în mod regulat din cauza cerințelor de la locul de muncă și sunt nevoiți să transforme camera de hotel într-un fel de casă temporară. Dar, există anumite lucruri care sunt imperativ necesare când vine vorba de hotel. așa că, ne-am gândit să-ți spunem care este primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te cazezi la hotel. Așa te asiguri că ești în siguranță.

Indiferent de hotel, acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te cazezi la hotel

Există experți care sunt foarte clari cu privire la modul în care ar trebui să ne comportăm atunci când ajungem în camera de hotel pentru a evita surprizele neplăcute. Vă prezentăm mai jos o măsură de securitate recomandată la intrarea într-o cameră de hotel, pe care tot mai multe persoane o adoptă. Vom explica cum să o realizăm eficient pentru a evita orice neplăcere.

Vezi și: Locul în care poţi dormi la peste 400 de metri sub pământ. Unde se află hotelul şi cât costă o noapte de cazare

De obicei, când ajungi la un hotel, după ce te înregistrezi și primești cheia, te duci în cameră pentru a-ți lăsa lucrurile și a te instala oficial, lucru care întotdeauna decurge fără probleme, dar în unele cazuri te poți alege cu o dezamăgire uriașă dacă nu iei măsurile potrivite pentru a ști că te poți instala în acea cameră în deplină siguranță, mai ales dacă călătorești singur.

Vezi și: De ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri. Motivul surprinzător

Așa te asiguri că ești în siguranță

Atunci când ai cheile de la camera ta și aceasta ți-a fost atribuită, este evident că nimeni altcineva nu ar trebui să se afle în ea, în afară de orice lucrător al hotelului care își îndeplinește atribuțiile.

Vezi și: Cât costă 7 zile de cazare în hotelul lui Gică Hagi din Mamaia, în 2023. Suma este mai mare decât credeai, ce e inclus

Dar în unele ocazii s-a întâmplat ca o persoană să intre în cameră și să găsească un hoț în ea, ascuns, așteptând momentul să jefuiască oaspetele de îndată ce ajunge, astfel încât toate bunurile sale să fie chiar acolo, neprotejate, deoarece nu are timp să le țină în seif.

Și-a pus valiza în ușă!

O fostă stewardesă, al cărei nume nu îl cunoaștem, a declarat pentru Reader’s Digest că, în toți anii în care a stat în sute de hoteluri, a folosit o măsură de securitate pe care a conceput-o chiar ea imediat ce ajungea în camera de hotel pentru a se simți mult mai în siguranță.

Vezi și: De ce să pui un pantof în seiful din camera de hotel. Secretul stewardeselor în călătorii

Ea deschidea ușa și își punea valiza în ea, astfel încât aceasta să acționeze ca o frână și ușa să nu mai poată fi închisă, lăsând-o larg deschisă. Cu ușa deschisă, femeia verifica baia, dulapurile, spatele perdelelor, sub pat și toate spațiile în care se putea ascunde o persoană.

Vezi și: Primul lucru pe care să-l faci când te cazezi la un hotel. Cum descoperi imediat problemele din cameră

Poate vă întrebați, de ce ținea ușa cu valiza? Răspuns foarte simplu și logic, pentru a o ține deschisă și a fugi dacă se ascundea cineva în camera sa, pentru că dacă era închisă ar fi pierdut timp prețios pentru a o deschide.