Primul lucru pe care îl va face Ludovic Orban ca premier. Cum vor fi modificate pensiile

Ce va face Ludovic Orban cu pensiile și salariile după ce va fi numit premier

Ludovic Orban discută cu președintele Klaus Iohannis, marți, despre numirea în funcția de premier al României. Liderul PNL a vorbit despre măsurile pe care urmează să le ia Guvernul în cazul în care el va fi noul prim-ministru al României, în condițiile în care în anul 2020 vor fi noi majorări de pensii și salarii.

Ce va face Ludovic Orban cu pensiile și salariile după ce va fi numit premier

Ludovic Orban susține că printre primele măsuri pe care le va lua Guvernul PNL după ce el va fi numit în funcția de premier al României va fi reducerea subvenției pentru partidele parlamentare. În luna octombrie, suma pentru subvenții s-a ridicat la 21 de milioane de lei, din care aproape 12 milioane de lei au mers către PSD, în timp ce PNL s-a ales cu 5,5 milioane de lei.

În condițiile în care în anul 2020 vor avea loc noi majorări de salarii și pensii, noul Guvern va trebui să găsească soluții pentru a acoperi plățile. Orban nu a dat un răspuns clar cu privire la aceste probleme, dar a enumerat câteva dintre măsurile pe care urmează să le ia după ce va ajunge la Palatul Victoria. Liderul PNL are în vedere supraacciza la combustibil, modificările din Pilonul II de pensii, modificările din sistemul financiar-bancar, supraimpozitarea part-time, prevederile din OUG 114 în domeniul energiei și comunicațiilor și introducerea split TVA.

„În măsura în care PNL va fi chemat să formeze Guvernul, suntem pregătiţi şi în toate discuţiile pe care le vom avea cu potenţialii parteneri, pentru a obţine majoritatea parlamentară, vom discuta despre program, despre aceste soluţii. Şi câteva lucruri sunt simple

Principalele noastre obiective sunt legate de corectarea gravelor erori ale guvernării PSD: de la supraacciza la combustibil, până la prevederile din OUG 114 în domeniul energiei, comunicaţiilor, a Pilonului II de pensii, a sistemului financiar-bancar, supraimpozitarea part-time-ului şi introducerea split TVA”, a declarat Ludovic Orban pentru Libertatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI