Primul focar de covid la un spital din București, în valul 4. Anunțul trist al autorităților

de: Iulia Statie
15 09. 2021

Anunț trist! Un focar de Covid-19 a fost depistat într-un spital din Capitală. Mai mulți angajați s-au testat de coronavirus, iar rezultatul a fost unul pozitiv, astfel că s-au impus reguli dure pentru ca situația să nu ia amploare.

Focar de Covid-19 în București. Despre ce spital este vorba

Mai exact, șase asistente medicale, două liftiere și o infirmieră au fost infectate cu virusul la spitalul Colentina. Angajatele erau vaccinate împotriva Covid-19, potrivit Antena 3. Conducerea a luat imediat măsuri după ce s-a aflat că focarul a fost depistat la unele dintre cele mai importante secții.

Este vorba despre secția de chirurgie generală numărul I, dar și de secția de chirurgie plastică, aflate la pavilionul F. În unitatea medicală au fost impuse reguli dure pentru a ține focarul sub control, iar aparținătorii nu vor mai putea să își viziteze bolnavii pentru a nu se pune în pericol.

De asemenea, masca de protecție a devenit obligatorie atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, adică în curtea unității medicale. Începând cu data de marți, 14 septembrie, internările la secțiile de chirurgie plastică și chirurgie generală I au fost sistate internările timp de 5 zile.

Ce reguli au fost impuse în spital, de fapt

În timp ce focarul este analizat de către conducerea spitalului, controlul post chirurgical nu o să se mai desfășoare în secții, iar pacienții o să fie îndrumați la nivelul ambulatorului sau la nivelul camerei de gardă.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, ieri, 14 septembrie, un număr de 1.068.122 de pacienți declarați vindecați. De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul au fost înregistrate. Acești oameni nu au mai avut un test pozitiv anterior.

Pe lângă noile cazuri raportate, după ce pacienții ce erau deja pozitivi au fost retestați, 383 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Un număr de 35.132 de persoane diagnosticate cu virusul au decedat până la ultima raportare făcută de către autorități.

Focar la o grădiniță din Capitală. Câți angajați au fost depistați cu Covid-19

Mai mult, un alt focar a fost depistat la o unitate de învățământ. Creșa Teiul Doamnei, aflată în Sector 2, a fost închisă după ce 4 angajați au primit rezultatul pozitiv în urma testului Covid-19. Regulile recomandate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București au fost impuse imediat.

Nu mai puțin de 80 de copii frecventau unitatea de învățământ ce și-a întrerupt activitatea. Totuși, niciun părinte nu a anunțat că vreun copil a luat virusul de la un membru al personalului până în acest moment.