01 oct. 2024 | 09:15

Primii români care vor putea călători fără vize în SUA. România îndeplinește toate condițiile: „Astăzi este o zi mare”

News
Primii români care vor putea călători fără vize în SUA. România îndeplinește toate condițiile: „Astăzi este o zi mare”
„Alianța cu Statele Unite nu va fi niciodată perfectă”

Relațiile bilaterale româno-americane au evoluat de-a lungul timpului. Au existat perioade în care România a avut statutul de națiune favorizată, dar cei care vroiau să meargă dincolo de ocean erau obligați să primească viza americană. Acum, conform autorităților de la București, se elimină vizele SUA pentru români, având în vedere că România îndeplinește toate condițiile. Tot acum s-a precizat și care sunt primii români care vor putea călători fără vize în SUA.

Fără vize în SUA! Oficialii au anunțat de când se elimină vizele pentru români

De câțiva ani încoace s-au făcut eforturi considerabile, de ambele părți, pentru a se elimina vizele pentru românii care vor să călătorească dincolo de ocean, în SUA. Eforturile se pare că au și rezultate, având în vedere faptul că Departamentul de Stat american a anunțat că la acest moment România îndeplinește toate condițiile pentru eliminarea acestora.

Primii români care vor putea călători fără vize în SUA. România îndeplinește toate condițiile: „Astăzi este o zi mare”

De altfel, într-un comunicat emis de Ambasada României la Washington, se precizează faptul că „România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver”.

„Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută.

Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere.”, scriu reprezentanții Ambasdei României în SUA, pe pagina de Facebook.

Primii români care vor putea călători fără vize în SUA

Din datele furnizate de Ambasadă reiese că se elimină vizele SUA pentru români, iar primii turiști români vor putea călători în America de a nul viitor, chiar din prima parte.

„Primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor. A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări. Vor exista beneficii importante pentru noi.

Călătorind mai ușor, românii vor construi mai multe punți și vor putea impulsiona astfel comerțul sau investițiile. De asemenea, ne așteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România și America.”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Se elimină vizele SUA pentru români. România îndeplinește toate condițiile: “Astăzi este o zi mare”

„Alianța cu Statele Unite nu va fi niciodată perfectă”

Deși Româna a beneficiat pentru câțiva ani buni de Clauza Națiunilor cele mai favorizate, mai ales în perioada anilor 70, când Statele Unite au încheiat primul acord comercial bilateral, în temeiul articolului IV din Trade Act din 1974, prin „acordarea tratamentului națiunii celei mai favorizate (MFN) mărfurilor din Republica Socialistă România”, cu toate astea românii nu au putut intra pe teritoriul american fără a primi viză.

Eforturile depuse în ultimii ani pentru a elimina acest document au dat rezultate, deși oficialii Ambasadei României recunosc că „Alianța cu Statele Unite nu va fi niciodată perfectă

„Alianța cu Statele Unite nu va fi niciodată perfectă, dar generație după generație a arătat că prietenia noastră poate fi întotdeauna desăvârșită.”, spune ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.
Conform acestor informații, primii români care vor putea călători fără vize în SUA, o vor putea face din ianuarie anul viitor.
Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Jaful care a speriat România. Devalizarea istorică a Bancorex
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Banii vor fi virați lunar. Ce români iau câte 2.000 lei. Se depune dosar până pe 18 octombrie
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro