Primele informații despre Papa Francisc, după ce a ieșit din operație. Care este starea de sănătate a Suveranului Pontif

de: Stan Nicu
07 06. 2023

Avem primele informații despre Papa Francisc, după ce a ieșit din operație. Care este starea de sănătate a Suveranului Pontif. Papa Francisc a fost supus miercuri unei intervenții chirurgicale de trei ore într-un spital din Roma.

Papa Francisc a ieșit din operație. Cum se simte după intervenția chirurgicală

Papa Francisc a fost supus azi unei intervenții chirurgicale care a durat trei ore, într-un spital din Roma.

Suveranul Pontif a fost operat din cauza unei hernii, astfel că Vaticanul a făcut primele declarații cu privire la starea sa de sănătate.

„Intervenția chirurgicală a fost finalizată: S-a desfășurat fără complicații și a durat trei ore”, se arată într-o declarația a oficialilor de la Vatican, citată de Reuters.

Intervenția chirurgicală a avut loc la spitalul Gemelli, administrat de catolici, situat la mică distanță de Vatican. Instituția are un apartament rezervat papilor.

De asemenea, Biroul de Presă al Sfântului Scaun a informat, în cursul zilei de miercuri, 7 iunie, că Papa Francisc va fi supus unei operații plastice a peretelui abdominal cu proteze sub anestezie generală.

Vaticanul a anunțat la ce intervenție chirurgicală va fi supus Papa Francisc

Papa Francisc a fost internat într-o secție specială pentru persoanele în vârstă a spitalului.

„Operația, concertată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii care provoacă sindroame ocluzive recurente, dureroase și care se agravează.

Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă”, a informat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Papa Francisc a mai ajuns în acest an la spital

Nu este pentru prima dată când fața bisericească ar fi avut nevoie de ajutorul medicilor în 2023. Șeful Bisericii Catolice a mai fost spitalizat și la începutul acestui an timp de cinci zile. Atunci suferea de o infecție pulmonară.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimul timp, iar Vaticanul informa marți că Suveranul Pontif a fost internat pentru mai multe controale pe care le avea programate.

De asemenea, în urmă cu o lună, Papa Francisc a fost obligat să anuleze mai multe întâlniri din cauza febrei.

Unele zvonuri arătau că Papa ar urma să demisioneze

Suveranul Pontif, ajuns la vârsta de 86 de ani, se deplasează în scaun cu rotile sau folosește bastonul încă din luna mai a lui 2022. Papa Francisc are dureri din cauza coloanei pe care le resimte la genunchi.

Nu în ultimul rând, au existat mai multe zvonuri că din acest motive medicale ar urma să își dea demisia, lucru care nu s-a întâmplat până acum.