Primele imagini cu Regele Charles şi Camilla de la încoronare. Ce s-a observat imediat la cei doi, imaginile vorbesc de la sine

de: Ioana Bucur
06 05. 2023

Se scrie istorie în Marea Britanie. Într-o zi cu vreme tipic londoneză, cu ploaie și cer acoperit de nori, a început ceremonia ce va marca debutul unui nou capitol pentru englezi. Au apărut primele imagini cu Regele Charles şi Camilla de la încoronare. Cuplul se îndreaptă spre Westminster Abbey, unde va avea loc marele eveniment. Ce s-a observat imediat la cei doi.

Primele imagini cu Regele Charles şi Camilla de la încoronare

Luni de pregătiri au ajuns la final. Sâmbătă, 6 mai 2023, începe un nou capitol pentru monarhia Marii Britanii. Cu doar câteva minute înainte de ceremonia de încoronare, Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla au plecat de la Buckingham Palace, îndreptându-se spre Westminster Abbey.

Primele imagini cu cei doi în trăsura impunătoare, creată pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, au apărut. În mod surprinzător, cei doi par abătuți. Pe chipul Camillei nu s-a văzut niciun zâmbet, nu a mișcat nici măcar capul. Charles, în schimb, a salutat de câteva ori mulțimea care s-a strâns pe străzile Londrei pentru a vedea procesiunea regală.

Te-ar putea interesa și: Prima imagine cu Regele Charles înainte de încoronare. Totul despre procesiune și semnificația simbolurilor. Principesa Margareta a discutat cu monarhul Update

Mesajul transmis de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Casa Regală a României a transmis, prin Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, un mesaj cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea.

„Încoronarea de la Londra, leagă trecutul de prezent printr-o tradiţie istorică de o mie de ani. O tradiţie care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluţii şi fundamentale schimbări ale lumii.

Majestatea Sa Regele Charles este încoronat după aproape şase decenii de slujire devotată a Regatului Unit şi a Commomwealth. Întreaga mea viaţă am fost martora devotamentului său faţă de Coroană şi Naţiune”, a transmis Casa Regală a României.

Totodată, „suveranul britanic de astăzi este un prieten al ţării noastre şi are o profundă înţelegere a continentului european, în întregimea lui” şi, „în această zi istorică, Principele Consort şi cu mine urăm Regelui şi Reginei Consort o domnie binecuvântată, pentru un viitor mai bun al ţării lor şi al lumii întregi!”.

Te-ar putea interesa și: „Am pregătit o horincă de mere”. Cei doi români de rând care au fost invitaţi personal de Regele Charles să participe la încoronare