Primele imagini cu momentul în care iahtul din Sicilia se scufundă: “A dispărut în 60 de secunde”. Detalii de groază ies la iveală

de: Violeta Badea
21 08. 2024

Un tragic accident maritim a avut loc pe coasta Siciliei, unde iahtul de lux ”Bayesian” s-a scufundat în urma unei furtuni violente. Imaginile șocante surprinse de o cameră de supraveghere situată la 200 de metri distanță dezvăluie cum ambarcațiunea de 16,3 milioane de euro a dispărut în largul mării în doar 60 de secunde, lăsând în urmă o dramă îngrozitoare.

Au apărut imaginile cutremurătoare ale scufundării iahtului din Sicilia

Potrivit The Independent, iahtul ”Bayesian”, care era ancorat la aproximativ un kilometru de coastă, a fost surprins în timp ce se scufunda sub impactul unei furtuni deosebit de puternice.

În imaginile alb-negru, se poate observa cum catargul ambarcațiunii este vizibil în mijlocul unei ploi torențiale. În doar un minut, nava dispare complet de pe ecran, acoperită de valuri și vânturi devastatoare.

Martorii descriu cum, dintre cele douăzeci de camere de supraveghere dintr-o vilă din apropiere, doar una a reușit să capteze imagini clare din momentul furtunii.

”În doar 60 de secunde, poți vedea nava dispărând. Din aproximativ douăzeci de camere instalate în casă, doar una nu a fost afectată de vânt și ploaie.

Se poate vedea clar ce se întâmplă. Nu se putea face nimic pentru barcă. A dispărut într-un timp foarte scurt”, a declarat proprietarul vilei.

Șase persoane care se aflau la bordul navei au fost date dispărute

Oficialii italieni sunt profund îngrijorați de soarta celor șase persoane dispărute la bordul iahtului. Printre cei dați dispăruți se numără magnatul britanic Mike Lynch, fiica sa Hannah Lynch, președintele băncii Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, soția sa Judy Bloomer, avocatul Clifford Chance Chris Morvillo și soția sa Neda Morvillo.

Autoritățile se tem că aceștia ar fi putut fi prinși în interiorul navei, având în vedere că iahtul s-a scufundat rapid. Vincenzo Zagarola de la Paza de Coastă Italiană a explicat că, deși eforturile de salvare nu au dat rezultate până acum, există speranța că victimele ar putea fi încă în viață folosind golurile de aer din epavă.

”Este o teorie, dar trebuie să fim realiști. Intervenția este extrem de dificilă și complexă”, a spus el.

Citește și Mărturii cutremurătoare. Cum a reușit să supraviețuiască soția miliardarului dispărut de pe iahtul scufundat în Sicilia!

Căutările sunt în plină desfășurare

În ciuda dificultăților, echipele de salvare continuă să lucreze neobosit. Un cadavru, aparținând bucătarului-șef al navei, Recaldo Thomas, a fost recuperat la locul scufundării, dar căutările continuă pentru a găsi celelalte victime.

Operațiunile de salvare sunt complicate și includ schimburi de scafandri la fiecare 12 minute pentru a explora epava aflată la o adâncime de 50 de metri. Salvatorii lucrează într-un mediu extrem de periculos, dar speră să aducă răspunsuri și, poate, o șansă de salvare pentru cei dispăruți.

Citește și Navă estoniană, scufundată lângă Odesa în Marea Neagră după ce o mină a explodat. Estonia e în NATO!