Primele concluzii în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon. De ce ar fi decedat pacienții
Detalii terifiante la Spitalul Pantelimon din Capitală! Doi doctori de la Terapie Intensivă au fost acuzați că au scăzut intenţionat dozele de medicamente care îi ținea în viață pe anumiți pacienți. Directoarea de îngrijiri a fost cea care a scos la iveală ororile! Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii a tras primele concluzii în cazul morții celor 19 pacienți.
Ce a scos la iveală ancheta în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon
Detalii șocante ies la iveală în cazul deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București! Doi medicii de la Terapie Intensivă au fost acuzați că scădeau intenţionat dozele de medicamente care îi ținea în viață pe pacienți, pentru a se elibera paturile mai rapid.
Ministrul Sănătăţii a trimis deja Corpul de Control pentru a ancheta acuzaţiile şocante. În doar patru zile, 19 oameni au decedat pe secția respectivă.
„Eu am îndoieli cu privire la această situație, mai ales că vorbim de un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect, nu pot să mă pronunț, nu sunt specialist, nu știu situația de la fața locului, însă în mod evident dacă este vorba despre o culă medicală gravă, din partea Colegiului sau alte sau a altor instituții abilitate va exista o implicate, nu pot să mă antepronunț, deocamdată e o vorba doar despre o sesizare scrisă fără precizarea autorului sesizării. Asistenta care a făcut sesizarea nu e nominalizată.
Nu vreau să ajungem în situația în care o reclamație neasumată de nimeni a unui asistent medical constituie un element de acuzare pentru medici, nu e corect. Nu putem să tragem concluzii pripite doar în urma unei afirmații neverificate. Nu e vorba despre o acuzație asumată și nu cunoaștem cine e autorul acestei acuzații”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, scrie DIGI24.
Primele date al controlului arată că pacienții erau în stare foarte gravă, iar decesul a survenit ca urmare a cedării organismului, nu din cauza administrării incorecte a unui medicament. Acuzațiile au fost făcute de de către fosta șefă ATI de la Spitalul Pantelimon.
Ce spune managerul spitalului
Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, a declarat că, din analiza preliminară, nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă. El a mai spus că erau „decese care nu au putut fi evitate”.
„Până în momentul de față, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă. De asemenea, nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organisme, nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în Secția ATI. Suntem foarte preocupați de siguranța pacientului și pacienții sunt tratați la noi în siguranță. Medicii ATI, ca toți medicii spitalului, depun toate eforturile pentru a reuși în fiecare caz în parte. Tratăm fiecare bolnav în parte”, a precizat Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea.
„Administrarea noradrenalinei este clar controlată. Există documente medicale, fișe înregistrate. Medicul specifică cât trebuie administrat. Cea care manevrează substanțele este asistenta. Discuția a fost în comun și am spus că nu se poate așa ceva! Care dintre noi ar putea face așa ceva? Toate asistentele sunt stupefiate de o astfel de știre”, a spus medicul Florina Pompilian, șeful ATI.