Cum a ajuns Primăria să plătească trupe care susțin referendumul anti-gay

Cum a ajuns Primăria să plătească trupe care susțin referendumul anti-gay

Primăria Capitalei va organiza în pe 29-30 septembrie concertul „Centenar Fest”, la care vor participa mai multe trupe care susțin Coaliția pentru Familie.

Evenimentul programat chiar înaintea referendumului aduce câteva trupe care susțin mișcarea și, în general, tot ce reprezintă și a făcut Coaliția pentru Familie. Printre artiștii care sunt susținători declarați se numără Dragonu, Tudor Sișu, ak47, Vlad Miriță sau Cedry2k.

Pe lângă aceste trupe mai sunt invitate și Krypton, K-lu, raku, Nimeni Altu’, Focul Viu, Cristi Minculescu cu Bună Seara Prieteni, Gândul Mâței și Cargo.

Inițial, au fost invitate mai multe trupe, însă unele au ales să se retragă pe parcurs.

De exemplu, Trooper și Șuie Paparude au făcut acest anunț pe paginile lor de Facebook. Cel puțin, trupa Trooper a declarat că nu știa că evenimentul este organizat și orchestrat de primăria Capitalei și că ei nu cântă la concerte pe afișul cărora apar Primăria și ARCUB.

Ce se întâmplă cu referendumul anti-gay

Deși există un articol în codul civil din România care menționează clar că doar un bărbat și o femeie se pot căsători, o inițiativă din partea Coaliției pentru Familie vrea să schimbe Constituția. S-a ajuns ca referendumul să fie pe două zile, mai nou.

„Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei  în Constituția României, referendumul se va organiza timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018.

Referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii. Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor.

În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum”, a spus Viorica Dăncilă la începutul ședinței extraordinare de guvern din 18 septembrie.

Această informare din partea premierului vine la aproximativ 24 de ore după ce Curtea Constituțională a României a decis că intenția de revizuire a legii fundamentale este realizată în legalitate.

Sursa: Hotnews