Prima zi de școală în Caracal. Ce s-a întâmplat în liceul unde învăța Alexandra

de: Alexandra Chivu
09 09. 2019

Prima zi de școală în Caracal a început cu durere și cu un mic discurs în memoria Alexandrei Măceșanu din partea directorului școlii în care a învățat eroina care a sunat la 112.

Prima zi de școală în Caracal. Ce s-a întâmplat în liceul unde învăța Alexandra

Alexandra Măceșanu învăța la Liceul Mihai Viteazul din Caracal. Fata avea o situație școlară bună, absolvind ultimul an cu media generală 9. Eroina unității de învățământ, după cum a prezentat-o și directorul școlii la deschiderea de an, urma să treaca în clasa a X-a.

Oficialul școlii care a purtat un discurs în memoria Alexandrei

„Alexandra era un copil foarte bun. Era la specializare de științe sociale și a absolvit clasa a IX-a cu media 9,02. Era un copil foarte bun care și-a văzut mereu de drum. Era un copil cum poate mulți părinți își doresc. Făcea parte dintr-un ansamblu de dans popular și din ce știu lua și cursuri de chitară. Era un copil care nu avea preocupări decât legate de școală”, a povestit în urmă cu ceva vreme Liviu Mitroi, directorul Liceului ”Mihai Viteazul” din Caracal.

Liniște și durere în curtea școlii Alexandrei

Astăzi, peste școala în care a învățat Alexandra s-a lăsat liniște. Emoțiile de început ale liceenilor nu au mai fost, căci tragedia i-a marcat pe fiecare în parte. Cadrele didactice au ținut să le reamintească micuților ce luptătoare au avut printre ei, căci eroii nu trebuie uitați. Așadar, în loc de a le ura copiilor înțelepciune în prima zi de școală, profesorii le-au urat să aibă de acum încolo curajul Alexandrei de a lupta în viață.

”Un eveniment tragic ne-a afectat profund. Eroina liceului nostru este Alexandra Măceșanu. Ea trebuai să înceapă clasa a 10-a, după o vacanță de neuitat. Astăzi…o avem în memorie. Să o păstrăm pe Alexandra în sufletele noastre, iar curajul ei de a suna la 112 să fie pentru voi, dragi elevi, un exemplu de curaj.

Oriunde ai fi Alexandra, să știi că ne simțim onorați că ai fost în școala noastră. Ai dat dovadă de curaj, putere. Suntem alături sufletește de familia Alexandrei și de colegii ei, cărora nu le e deloc ușor”, a spus directorul școlii, cu un nod în gât.