Prima țară care renunță la distanțarea socială. Ce se întâmplă dacă intră cu un contact direct

de: Ana Chivu
03 08. 2021

O țară renunță la distanțare socială! Acest lucru reprezintă o premieră de la începerea pandemiei la nivel global și până acum. Ce alte detalii au oferit oficialii? Noi reguli pentru unii cetățeni ai lumii.

O țară renunță la distanțare socială

Iată că avem și prima țară care aduce o premieră de la începerea pademiei și renunță la una din măsurile de siguranță ce au fost în prim-plan în dreptul tuturor oamenilor. Concret, Scoția va renunța la distanțarea socială, relatează The Guardian.

Nicola Sturgeon a confirmat și că se va renunța la izolarea completă pentru elevi începând cu data de 9 august 2021. Elevii nu vor mai fi obligați să se izoleze complet pentru 10 zile dacă cineva din grupul lor este testat pozitiv cu COVID-19 din momentul în care se vor întoarce în școli, adică peste două săptămâni.

Singura condiție este ca cei care au intrat în contact cu cineva pozitiv să prezinte un test COVID-19 negativ. Cu toate astea, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pentru elevii din gimnazii atât în spații închise precum sălile de clasă, holuri, dar și în zona clădirii școlii.

Cele menționate mai sus sunt valabile și pentru persoanele adulte. Dacă un adult este identificat drept contact apropiat al unui bolnav cu coronavirus, acesta nu trebuie să se mai izoleze preț de 10 zile dacă este vaccinat cu cele două doze de vaccin și dacă rezultatul ultimului test PCR iese negativ.

„Vaccinarea a slăbit legătura dintre numărul cazurilor și daunele grave”

„Vaccinarea a slăbit legătura dintre numărul cazurilor și daunele grave asupra sănătății și acest lucru înseamnă că nu mai este adecvat sau necesar – și, prin urmare, nu neapărat nici măcar legal – să ne bazăm la fel de mult ca și mai sus pe regulile și reglementările generale”
Nicola Sturgeon, liderul Partidului Național Scoțian

Sfaturile guvernului scoțian pentru angajatori este ca să includă job-ul de acasă acolo unde este posibil, iar Sturgeon a declara că guvernul său va „continua să folosească restricțiile de călătorie, după cum și atunci când este necesar, pentru a restricționa răspândirea focarelor și a proteja împotriva riscului de import de noi variante.”

  • Avertizări OMS pentru țările care renunță la masca de protecție

„În cazul în care o țară vrea să renunțe la obligativitatea măștii… ar trebui să ia această decizie numai după luarea în calcul a intensității transmiterii virusului și gradul de acoperire a vaccinării”, a declarat în luna iunie expertul din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății Mike Ryan.