Prima reacție adversă severă după administrarea vaccinului Pfizer. Momentul șocant prin care a trecut o femeie

Prima reacție adversă severă după administrarea vaccinului Pfizer. Momentul șocant prin care a trecut o femeie
Prima reacție adversă severă după administrarea vaccinului Pfizer

După vaccinarea anti-covid, în România s-a înregistrat o primă reacție adversă rară. S-a întâmplat în cazul unei femei în vârstă de 32 de ani, medic de profesie. Aceasta a suferit o paralizie temporară facială, după administrarea rapelului cu vaccin BioNTech/Pfizer.

Prima reacție adversă severă după administrarea vaccinului Pfizer

Astfel că Ministerul Sănătății a fost informat de către repreentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile vivazi de această reacție rară, aceea de paralizie temporară facială, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech (Comirnaty).

Acum, pacienta este într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu indică modificări patologice. Reacția adeversă pe care a avut-o această pacientă, conform prospectului vaccinului BioNTech Pfizer, este una rară, dar care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un medic din județul Vâlcea, care ar fi suferit paralizia temporară și ar fi rămas inconștientă după rapel. Conform presei locale, femeia nu figura cu probleme de sănătate și și-ar fi revenit destul de repede după reacțiile adverse. Acesta s-a prezentat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Reacția Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a avut și o reacție în acest caz.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, a anunțat ministerul.

”Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”, a precizat Ministerul Sănătății.

Amintim că până în data de 3 februarie în România au fost vaccinate în total 620.176 de persoane, din care 468.150 cu o doză și 152.026 cu două doze, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, au fosr raportate 2.030 de reacții adverse: 482 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). De asemenea, alte 13 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până azi 4 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 738.152 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Față de ultima raportare, s-au fost înregistrat 2.668 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, ele fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până azi, au decedat 18.675 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI