Prima reacție a Monicăi Pop după ce DSU a acuzat-o de dezinformare: „Nu vor să recunoască”

Prima reacție a Monicăi Pop după ce DSU a acuzat-o de dezinformare: „Nu vor să recunoască”
Monica Pop, medic oftalmolog

Cunoscutul medic oftalmolog Monica Pop a avut diverse intervenții în contextul pandemiei de Covid-19, confruntând direct persoanele sau instituțiile care promovează vaccinarea obligatorie sau impunerea oricăror obligativități legate de această acțiune, care ar trebui să țină de alegerea fiecărui individ în parte. În urma afirmațiilor sale, Departamentul pentru Situații de Urgență s-a autosesizat și a realizat un material video prin intermediul căruia o acuză pe aceasta de dezinformare.

Cum a reacționat medicul după mesajul primit din partea DSU

Monica Pop nu a avut nicio reținere atunci când s-a ivit ocazia să-și exprime părerea, însă acest lucru nu a fost în beneficiul tuturor. Mai mult, medicul a fost acuzat în mai multe situații pentru dezinformare, fiind în joc sănătatea publică.

După acuzațiile primite din partea DSU, Monica Pop a reacționat dur, explicând acuzațiile primite drept o „monitorizare securistică”. Medicul a explicat că afirmațiile sale se bazează pe informații documentate, în timp ce asigurările date de oficiali nu reflectă realitatea de astăzi din spitale.

„În primul rând nu este decât o monitorizare securistică a prezențelor unor persoane care au curajul să spună. Eu sunt de obicei informată şi INSP a comunicat următorul lucru: din 11-12 ianuarie au fost 44 de decese din care 6 vaccinaţi.

Dintre aceştia unii au avut vârste de 40-49 şi unii peste 80 de ani. Deci dintr-o dată o minciună ordinară. Doctorul Arafat este cel care a spus în repetate rânduri că vaccinaţii nu se pot infectă sau dacă se infectează nu transmit. Bineînțeles că realitatea a demonstrat altceva.

Nu vor să recunoască că strategia lor este greșită. Eu cred că cei care au dezinformat sunt cei care s-au ocupat de strategia de vaccinare. Ei nu au recunoscut niciodată că au greșit şi încearcă să dea vină pe câţiva. Alți colegi de ai mei care au încercat să zică ceva au pățit tot felul de lucruri, au procese, au fost chemaţi la Colegiu”, a explicat medicul Monica Pop.

„Este o strategie greșită”

În continuare, medicul se arată revoltat de faptul că, persoanele vaccinate au toată libertatea din lume, deși s-a demonstrat că aceștia pot transmite Covid-19 în egală măsură cu cei nevaccinați. În plus, aceasta își exprimă dezacordul față de părerea șefului DSU, Raed Arafat cu privire la ineficiența testării, care ar scădea rata de vaccinare anti-Covid-19.

„Domnul Arafat spune într-un clip că nu este de acord cu testarea, care după părerea mea e cel mai important lucru din toate, pentru că ar scădea numărul de vaccinări.
Deci nu se poate califica. Este totul o minciună. Credeți că eu care sunt doar un om am atâta putere să pot influența ce nu au putut ei la milioane de oameni.

Oamenii au început să își dea seama de lucrurile greşite, de lucrurile care nu sunt adevărate(…). Nu am contrazis nicio statistică şi nu am de gând să fac lucrul acesta. Am contrazis minciunile pe care le spun tot felul de decidenți”, a adăugat medicul.

„S-au gândit să găsească un om pe care să dea vina”

Monica Pop a recunoscut că oricine poate greși, iar dacă autoritățile ieșeau în fața oamenilor și își asumau omiterea unor aspecte mai puțin eficiente, impactul asupra societății era mai benefic decât în situația actuală.

„Orice poate greși. Puteau să iasă să spună: Domne, ne-am înșelat, nu ştiu, ne-a luat boala pe deasupra. Situaţia este mai gravă. Nu, niciodată. Au persistat în greşeli, în faptul că nu se testează.

Dar nu au spus odată că nu s-au ocupat de medicamente şi de greșelile pe care le-au făcut în pandemie. S-au gândit să găsească un om pe care să dea vina.

Nu este normal să faci o presiune asupra unui om care încearcă să spună ceva. Şi dacă aş greși, nu am omorât pe nimeni. Doctorul Arafat a încercat pe toate căile să facă obstrucție la tot ce am spus”, a spus medicul Monica Pop, la Antena 3.

Vă reamintim că Monica Pop a fost întotdeauna medicul care a ținut cu interesele pacienților și s-a împotrivit regulilor și restricțiilor dure stabilite de către instituțiile de Sănătate sau de către Guvern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI