Prima reacție a lui CTP când a văzut rezultatele exit-poll. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu votul românilor

de: Ștefan R. Apostol
27 09. 2020

Ca toți românii, și Cristian Tudor Popescu a mers la vot. Acesta a declarat că a mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă. Un vehement critic al politicii prost făcute, și de data asta a reacționat pe măsură.

Prima reacție a lui CTP când a văzut rezultatele exit-poll

Invitat astăzi la Digi24, Cristian Tudor Popescu și-a spus părerea despre modul în care s-au derulat alegerile locale. Jurnalistului nu i-a fost teamă de infectarea cu covid-19, așa că a mers sigur pe el la vot. La Știrile PRO TV, după aflarea primelor rezultate, și-a putut exprima însă, poziția.

„Este o prezență remarcabilă, având în vedere presiunile la care au fost supuși cetățenii. Azi, la piață, o doamnă tarabagioacă îi spunea alteia: Nu mă duc la vot, că ăștia te duc la urgență că ai Covid. Au existat mesaje date pe telefon, că e Covid în secții. Au fost imagini date insistent de unele televiziuni – în 2 sau 3 localități minuscule din Ilfov au fost cozi, cu mesajul nu vă duceți la vot, că e coadă, Toate aceste manipulări au provenit de la o anumită parte a participanților la alegeri, pentru care orice vot nou era un vot periculos. Își doreau să rămână în cofrajul, în tiparul din 2016. Prezența mi se pare extraordinară. Oamenii au rezistat la manipulările agresive”, a explicat Cristian Tudor Popescu, după ce s-au aflat rezultatele exit-poll.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu votul românilor

„Am votat! Șansele, după părerea mea, de contaminare la secția de votare unde am fost eu, în sectorul 1, la Grivița, sunt zero. Iată condițiile în care s-a desfășurat votarea: la intrare mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, apoi o pereche de mănuși, apoi o mască, după care temperatura mi-a fost luată nu cu termometrul pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat, iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul, nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur. Nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție sunt 100%”, a spus CTP la Digi24.

Cât despre prezența românilor la vot, jurnalistul a fost cam dezamăgit de prezența mică a acestora, dar asta nu înseamnă că nu a contat.

„Din păcate, însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici, eu cam știu cum e cu prezența. Deocamdată prezența este destul de jos. Am mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă. Peștele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă înapoi în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a explicat Cristian Tudor Popescu de ce a mers astăzi ca să voteze.