Prima Dacia Logan electrică a ajuns pe străzile din București. Cum se conduce mașina românească alimentată de la curent. VIDEO

Prima Dacia Logan electrică a ajuns în București

Mașinile electrice încep să devină și ele o modă, în vederea interdicțiilor pentru combustiilii internaționali. Prima Dacia Logan electrică se plimbă de acum pe străzile din București, spre fericirea pasionaților de mașini.

Prima Dacia Logan electrică a ajuns în București

Dacia nu se putea lăsa mai prejos, astfel că a realizat un Sandero Electric, autovehicul prezentat în toamna lui 2017, conform adevărul.ro. Modelul a primit numele de Sandero Electro și este unul experimental, neintrând probabil în linia de fabricație. Cel care l-a construit este Dănuţ Gabriel Marinescu, Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti

„Vehiculul electric este construit pe un autoturism Dacia Sandero Stepway, prin înlocuirea sistemului clasic de propulsie cu un nou sistem electric (AMBRA) conceput în laboratorul „Sisteme alternative de propulsie – Vehicule electrice şi Hibride” din cadrul centrului. Propulsarea vehiculului este realizată de un motor asincron cu puterea maximă de 32 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion cu o tensiune de 250V”
Dănuţ Gabriel Marinescu

Încărcător pentru Dacia Logan Electric
Încărcător pentru Dacia Logan Electric

Ce spun românii: Mașină electrică nouă sau la mâna a doua?

Majoritatea românilor au fost de acord cu faptul că ieși în avantaj dacă alegi să-ți cumperi o mașină electrică nouă, diferența fiind una foarte mică de bani, iar la sfârșitul zilei ai o mașină nouă, nu una SH cu piese noi, mai ales bateria. Un lucru de care s-au plâns însă este prețul pe kit, care este cam mare, spun aceștia.

„Daca s-ar scoate Dacia din fabrica electrica, jur ca sunt primul care da comanda. O masina de buget electrica.. asa da… nu ne intelegeti gresit, toti am vrea Tesla, dar si cat costa?…”, a fost comentariul unui șofer în legătură cu mașina electrică. „Am și eu Logan electric. Are autonomie de 100 km și n-am avut nevoie decât de 20.000 de prelungitoare de 5 metri. Este o idee foarte bună, iar eu sunt încântat de această mașină”, a mai spus un internaut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI