Prima creșă din București care se închide. Mai mulți angajați au fost infectați cu covid-19

de: Iulia Statie
14 09. 2021

Mai mulți angajați de la o creșă din București au fost infectați cu Covid-19, astfel că unitatea de învățământ și-a închis porțile pentru a nu exista mai multe probleme. Locația respectivă era frecventată de 80 de copii.

Ce creșă din București s-a închis. Angajații au fost infectați cu Covid-19

Mai exact, este vorba despre Creșa Teiul Doamnei, aflată în Sectorul 2. Această locație a fost închisă în momentul în care 4 angajați au fost testați pozitiv cu Covid-19. Încă de la primul caz, regulile recomandate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București au fost respectate.

Activitatea la grupa unde a fost depistat primul caz a fost suspendată, iar bolnavul a rămas în izolare. Totuși, alți 3 angajați s-au testat și rezultatele au fost pozitive, astfel că respectiva unitate de învățământ și-a închis porțile, iar activitatea pentru toate grupele de copii a fost suspendată.

„Primul caz a fost confirmat în data de 03.09.2021 la un angajat (…) luându-se măsurile recomandate de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, respectiv suspendarea activității la grupă și izolarea/carantinarea bolnavului/contacților.

De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităților pentru dezinfecția și nebulizarea spațiilor din grupă, în conformitate cu normele legale în vigoare.

În data de 13.09.2021 au fost confirmați alți trei angajați (cu Covid 19 -n.red.), iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.”, a transmis Primăria Sectorului 2 printr-un comunicat, potrivit Spotmedia.ro.

Ce se întâmplă cu micuții care frecventează creșa din Sectorul 2, de fapt

Mai mult, 80 de micuți frecventează Creșa Teiul Doamnei din Sectorul 2, însă niciun părinte nu a anunțat, până în acest moment, că vreun copil ar fi luat virusul de la personalul ce s-a infectat cu Covid-19.

Totuși, părinții copiilor țin legătura în permanență cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 pentru a anunța dacă există schimbări.

Școli închise în București. Ce elevi nu pot susține orele fizic

Chiar dacă foarte mulți elevi s-au bucurat de începerea școlii cu prezență fizică, în unele cazuri nu a fost posibil. În București, incidența nu a ajuns la 6 la mia de locuitori, dar peste 7.000 de copii vor învăța, în continuare, online.

Mai exact, 8 instituții de învățământ nu și-au putut deschide porțile pentru elevi. Sorin Cîmpeanu a declarat că infrastructura precară regăsită la fața locului ar fi motivul. Cei ce frecventează aceste școli, printre care se regăsește și Școala Gimnazială Ferdinand I, din Sectorul 2, nu s-au putut bucura de deschiderea oficială a noului an școlar cu prezență fizică.