Prezervative, spălate și reambalate pentru vânzare. În ce oraș au fost puse la raft, după ce au fost folosite deja

de: Alexandra Chivu
25 09. 2020

Vietnam: Peste 300.000 de prezervative folosite au fost reambalate pentru vânzare, după ce au fost spălate și curățate. Nu se știe câte au fost vândute. Prezervativele confiscate vor fi distruse.

O fabrică din Vietnam a fost închisă după ce Poliția a descoperit peste 300.000 de prezervative reambalate pentru vânzare

Poliția locală a descoperit, într-un depozit din regiunea Binh Duong, 324.000 de prezervative folosite și reambalate pentru a fi vândute din nou. Proprietarul magaziei, Pham Thi Thanh Ngoc, o femeie în vârstă de 33 de ani, a declarat oamenilor legii că primea prezervativele folosite o dată pe lună de la o persoană necunoscută, iar treaba ei era să le spele, dezinfecteze, să le lase la uscat, apoi să le reambaleze.

„Prezervativele sunt clasificate ca articole medicale, așa că vom analiza mai multe legi pe care le-a încălcat proprietarul”, susțin polițiștii.

În total, polițiștii au găsit aproape 324.000 de prezervative uzate, echivalentul a 360 de kilograme. Nu este clar câte dintre cele reciclate au fost deja vândute. Rapoartele susțin doar că au fost furnizate hotelurilor și tarabelor din apropierea provinciei.

Vânzările de prezervative, afectate de pandemie

Producătorul de prezervative Durex a anunțat că vânzările au scăzut din cauza crizei provocate de COVID-19, care a avut un efect asupra numărului de contacte intime din Marea Britanie și din întreaga lume. Laxman Narasimhan, directorul executiv al Reckitt Benckiser, compania britanică de bunuri de uz casnic care a cumpărat Durex în 2010, a declarat că vânzările au scăzut deoarece oamenii nu mai pot avea atât de multe relații din cauza regulilor stricte de distanțare:

„Ceea ce vedem este că acest virus are un efect asupra numărului de relații intime în Marea Britanie”, a spus Benckiser.

În schimb, drogurile s-au răspândit

96 de milioane de consumatori ar fi încercat droguri în 2020, arată raportul Comisiei Europene. Cea mai mare pondere, mai mult de jumătate, o reprezintă consumul de canabis, în continuă creștere. Același raport arată că o parte dintre dependenți în țări precum Italia, Germania sau Franța ar fi ajuns în număr mare în secțiile de terapie intensivă pe fondul unor comorbidități, accentuate de consumul de droguri.  Raportul la nivel european arată că, deși au existat numeroase restricții de acces între țări, distribuția și filierele de droguri nu au fost perturbate.

A crescut consumul, dar au crescut și capturile făcute de către oamenii legii. În acest an, țara noastră se află în primele 6 țări în privința îmbolnăvirii cu HIV din cauza consumului de droguri. Europa a înregistrat confiscări record de 181 de tone de cocaină.