Desigur că prezervativele auto-lubrifiante vin de la cercetători britanici
O echipă de cercetători din Marea Britanie au inventat un prezervativ care se lubrifiază singur. E o încercare nobilă de a îmbunătăți viața sexuală a oamenilor.
Cercetătorii au spus că prezervativul lor reduce durerea care poate apărea din pricina frecării și să îmbunătățească plăcerea. La pol opus se află prezervativele clasice din latex. Acestea sunt relativ ieftine, sunt o barieră foarte eficientă în calea sarcinilor nedorite și a anumitor boli cu transmisie sexuală, doar că au și un minus – frecarea de la suprafață este foarte mare, iar acest lucru poate contribui la discomfort și chiar la ruperea prezervativelor.
Discomfortul menționat mai sus este motivul pentru care 77% din bărbați și 40% din femei spun că sexul cu prezervativ este mai puțin plăcut (conform acestui studiu realizat în SUA). Tocmai de aceea, mulți aleg să nu mai folosească deloc prezervative, și cumva nu mai este deloc o surpriză când vedem că bolile venerice sunt atât de răspândite sau că atâtea femei rămân însărcinate fără să vrea cu adevărat un copil.
„Lubrifianții personali pot spori plăcerea utilizatorului când vine vorba de prezervative de bărbați prin reducerea frecării și oferirea unei senzații alunecoase”, au explicat cercetătorii. „Oricum, lubrifianții prezintă dezavantaje de diluare a fluidelor fiziologice și de transformare într-un fel de băltoacă după mai multe repetări”.
Aici vin în ajutor prezervativele care se lubrifiază singure. Suprafața de latex a acestora este învelită într-un strat fin de polimeri hidrofili, care sunt atrași de moleculele de apă. Astfel, în contact cu o suprafață umedă, aceste prezervative devin alunecoase. Prezervativul a fost testat de 33 de oameni, care au fost puși să compare trei tipuri de latex înainte și după ce aceste tipuri de latex au luat contact cu apa. Dintre aceștia, 28 au fost de acord că latextul auto-lubrifiant este mai alunecos.
„Rezultatele cercetării sugerează că un prezervativ care se umezește singur ar putea fi adoptat și ar putea crește rata de folosire a prezervativelor în rândul populației care nu folosește frecvent prezervative”, a fost conluzia cercetătorilor.