Previziune sumbră pentru români după alegerile parlamentare: „Iohannis ne bagă în case. Nu au curaj acum să ia nicio măsură!”

Ion Cristoiu, previziune sumbră pentru români, cu privire la planurile lui Klaus Iohannis. Sursă poză: Inquam photos/George Călin

Jurnalistul Ion Cristoiu, cunoscut pentru atacurile acide la adresa anumitor figuri politice, a dezvăluit de curând ce crede că se va întâmpla în România după alegerile parlamentare. Declarația vine în contextul unei creșteri la fel de mari a numărului de îmbolnăviri. Acesta prevede că România va fi băgată în carantină, imediat ce președintele și PNL vor obține majoritate in Parlament.

Câștigarea alegerilor, scopul suprem în perioada pandemiei

Ion Cristoiu consideră că Iohannis dorește cu orice preț să-și asigure Guvernul pentru încă patru ani, iar acest lucru vrea să se întâmple la mare distanță față de contracandidați. Potrivit jurnalistului, imediat după ce președintele țării va obține majoritate în Parlament, acesta va declara stare de urgență.

Carantină în Capitală cu poliția pe drumuri

Fiind întrebat care ar putea fi mesajul președintelui în preajma sărbătorilor de iarnă, având în vedere recomandările de Paște, în care i-a rugat pe românii aflați în străinătate să nu vină în țară, Ion Cristoiu a garantat că de data aceasta nu va mai fi o rugăminte, ci o obligație.

“Având în vedere că este după 6 decembrie şi el o să câştige majoritatea, nu trebuie să facem un exerciţiu de imaginaţie. A fost politicos în aprilie. Ne-a zis să stăm acasă. După 6 decembrie, nu ne mai spune şi ne ţine acasă. O să stăm acasă şi de Crăciun, şi de Revelion, şi de Anul Nou, o să vedeţi!”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai dat asigurări cu privire la data în care va fi luată decizia stării de urgență, aceasta fiind 7 decembrie dimineașa, imediat după alegerile de pe data de 6.

“Toată țara va fi în lockdown”

Previziunile făcute de cuunoscutul și îndrăgitul jurnalist nu sunt încurajatoare. Ion Cristoiu explică faptul că în acest moment, atât Klaus Iohannis, cât și premierul nu au curaj să ia decizii radicale care să le aducă antipatia cetățenilor. Pe de altă parte, acesta consideră că starea de urgență poate prinde contururi mascate, astfel încât, lockdown-ul să fie pus pe zone.

„Ei nu au curaj acum să ia nicio măsură. Încearcă să paseze responsabilitatea pe autorităţile locale. Peste tot în Europa, deciziile sunt la nivel central. Stare de urgenţă poate fi proclamată pe anumite zone de preşedinte. Dar toate sunt trimise la autorităţile locale şi avem un paradox. În curând o să fie toată ţara în lockdown, fără să fie la nivel central. O să o ia pe localităţi.”, a dezvăluit jurnalistul în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Ion Cristoiu bănuiește că dorința cea mai mare a lui Klaus Iohannis este să câștige alegerile prin jocul rezultatului, având astfel putere majoritară.

„Visul lui Iohannis este ca PNL să aibă, cu redistribuiri, peste 40% şi să fie două, trei partide. Mai există un alt scop, care nu e atât de la vedere. Ca foarte multe partide să obţină 4,9%, nu 5%. În aşa fel încât redistribuirea să aducă partidului care are cele mai multe voturi aproape 50%.”, a spus jurnalistul la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI