21 dec. 2021 | 07:38

Previziune înfiorătoare a medicilor DSP după haosul provocat la vamă de românii nevaccinați. Ce ne așteaptă după sărbători

Sănătate
Previziune înfiorătoare a medicilor DSP după haosul provocat la vamă de românii nevaccinați. Ce ne așteaptă după sărbători
Români care așteaptă la vamă să intre în România Sursă foto: g4media.ro

România începe să semene cu o bombă cu ceas, urmând ca după sărbători să explodeze. Din păcate, aceste previziuni de temut sunt transmise de către medicii DSP aflați la graniță, care înfruntă zilnic valuri de români nevaccinați care se pregătesc să se reunească cu famiile din țară.

80% dintre românii sosiți în țară sunt plasați în carantină

Sunt imagini de groază la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, vămile de la granița cu Ungaria, acolo unde aglomerația e infernală, iar timpul de așteptare poate ajunge până la zece ore. Autoritățile transmit semnale disperate cetățenilor care se întorc în țară să respecte legistlația în vigoare, să completeze formularele obligatorii dinainte, pentru a fluidiza traficul.

Din păcate, peste 80% dintre românii care sosesc în țară sunt nevacccinați și netestați, iar acest lucru reprezintă un risc enorm de mare pentru contextul epidemiologic din România. Astfel, aceste persoane care se vor duce în carantină cu familiile lor, vor ajunge să transmită Covid-19 tuturor membrilor, astfel că o nouă criză sanitară se poate întrevede chiar de acum, așa cum o spun medicii DSP prezenți în vamă.

Horia Timiş, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a transmis că numărul românilor sosiți în țară depășesc cu mult capacitatea angajaților DSP aflați la punctul de triaj de la Nădlac. Deși în această locație se lucrează non-stop cu 2 medici şi 3 asistente, cozile de mașini se întind pe mai mulți kilometri, ceea ce face ca timpul de așteptare să fie tot mai mare.

„Facem tot posibilul să nu se aştepte la triaj. Câteodată carnatinăm autocare întregi, 100% din cetăţeni sunt nevaccinati, din păcate, şi având în vedere că Europa este roşie, este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România. Nemulţumirea cetăţenilor carantinaţi se revarsă pe angajaţii DSP din punctele de triaj, care sunt înjuraţi, scuipaţi, jigniţi, şi datorită jandarmilor, cărora le mulţumim, există totuşi un sentiment de securitate”, susţine directorul DSP Arad.

Mesajul lui Alexandru Rafila pentru cetățeni

Situația este la fel de tensionată și la terminalul Sosiri din Aeroportul Otopeni, acolo unde s-au format cozi cu sute de persoane. Pentru ca situația să fie gestionată mai bine, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a permis debarcarea oranizată a pasagerilor din avioane, astfel că aceștia vor ieși în grupuri de câte 50, la interval de 15 minute.

În urma haosului provocat de revenirea românilor în țară, Alexandru Rafila a transmis un mesaj disperat prin care îi roagă pe cetățeni să se poarte responsabil și să nu mai pună presiune pe angajații DSP. Acesta a tras un semnal de alarmă privind numărul uriaș de persoane nevaccinate și netestate, lucru care crează haosul generat la punctele de frontieră.

„Faptul că mulţi dintre colegii noştri în acest moment sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică, care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze, ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria.

Înţeleg nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România. Lucrul acesta îl fac atunci când merg în ţările din vestul Europei, dar în mod paradoxal, nu îl fac atunci când se întorc acasă, nu este în regulă şi cred că trebuie să fim toţi solidari şi responsabili în acest moment”, a declarat medicul.

Alexandru Rafila a subliniat că numărul persoanelor nevaccinate este extrem de mare, astfel că, în acest weekend au intrat în țară peste 16.000 de persoane. Ministrul Sănătății a transmis că în această situație disperată, numărul personalului DSP de la punctele d etrecere ale frontierei va fi suplimentat.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro