Cine este adevarata țintă a lui Vladimir Putin: „Stau în capitală, stau cu oamenii mei”. A doua zi de bombardamente asupra Kievului

Cine este adevarata țintă a lui Vladimir Putin: „Stau în capitală, stau cu oamenii mei”. A doua zi de bombardamente asupra Kievului
Președintele Ucrainei susține că e ținta numărul 1 a lui Vladimir Putin

În urma bombardamentelor care au avut loc a doua noapte consecutiv în Kiev, dar și în Odesa și Harkov, președintele ucrainean Vlodomir Zalenski a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj prin intermediul căruia își exprimă teama față de război, dar și curajul de a lupta cu inamicii, apărându-și țara. De asemenea, acesta a subliniat că, atât el, cât și familia lui, sunt țintele principale ale atacurilor, obiectivul fiind acela de a distruge șeful statului pentru a-și împlini strategiile politice. Președintele Ucrainei a borbit și despre temerea liderilor Europei cu privire la aderarea Ucrainei la NATO.

Ucraina a fost lăsată singură pe câmpul de luptă?

Update 19:45: După ce Moscova ar fi lansat în spațiul public informația cum că președintele Ucrainei ar fi fugit din Kiev, acesta a venit cu replica. Volodimir Zelenski s-a filmat pe o stradă din oraș, vineri seară, alături de susținătorii săi. Oficialii din Ucraina apar în spatele președintelui care este cel ce filmează mesajul postat ulterior pe Twitter.

„Suntem cu toții aici, soldații noștri sunt aici, cetățenii, societatea, suntem cu toții aici, pentru a ne apăra independența, statul nostru”, a spus Zelensky, alături de câțiva alți oficiali, între care premierul Denys Chmygal.


Știrea inițială:

Epuizat după evenimentele devastatoare petrecute în țara pe care o conduce, Vlodomir Zalenski a transmis un mesaj prin care și-a exprimat dezamăgirea față de frica statelor europene atunci când vine vorba să sprijine aderarea Ucrainei la NATO. Șeful statului ucrainean a mulțumit tuturor țărilor care oferă ajutor concret în această situație critică, însă susține că sunt lăsați singuri pe câmpul de luptă.

„Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este frică. I-am întrebat pe toți partenerii statului dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi, dar nu sunt pregătiți să ne ia într-o alianță cu ei (…) Oricâte conversații am avut cu lideri străini, am auzit doar câteva lucruri. Primul este că suntem susținuți. Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută în mod concret, nu doar în cuvinte. Dar există un al doilea – suntem lăsați singuri să ne apărăm statul. Cine este gata să lupte cu noi? Sincer, nu văd”, a spus Zelensky.

„Sunt ținta oficială numărul 1”

Acesta a dorit să menționeze că această concluzie a fost trasă după discuția cu cei 27 de lideri ai Europei de la care nu a obținut niciun răspuns atunci când a întrebat dacă Ucraina va deveni membră NATO. În ciuda fricii exprimate de aceștia, Vlodomir Zalenski susține că Ucrainei nu îi este frică să lupte, indiferent de situație.

„Astăzi i-am întrebat pe cei 27 de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO, am întrebat direct. Toată lumea se teme, nu răspunde. Și nu ne este frică, nu ne este frică de nimic”, a spus Zelenski.

De asemena, liderul Ucrainei a transmis că, potrivit informațiilor pe care le deține, țintele principale ale rușilor ar fi chiar el și familia. Chiar și așa, aceștia nu vor părăsi Capitala sau țara, acestea fiind considerate pentru președinte a doua casă.

„Potrivit informaţiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul unu, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul doi. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului. Avem informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a declarat el, adăugând că se află la sediul Guvernului, alături de alţii.

Urmărește mesajul transmis de Volodomir Zalenski:

Urmăriți Playtech.ro și pe