Președintele care i-a sechestrat pe jurnaliști în timpul unui interviu. Le-a confiscat echipamentul

Președintele care i-a sechestrat pe jurnaliști în timpul unui interviu. Le-a confiscat echipamentul

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, contestat de opoziție, de o bună parte a populației și de occident, a avut o nouă ieșire nervoasă.

În timp ce țara e grav afectată de foamete, Maduro a decis să acorde un interviu jurnaliștilor americani de limbă spaniolă de la postul TV Univision pentru a-și exprima punctul de vedere, în condițiile în care se confruntă cu un masiv boicot internațional.

Echipa formată din șase persoane a pregătit o listă cu întrebări privind criza din Venezuela.

Însă, liderul de la Caracas a întreurpt discuția după numai câteva minute de discuții. Jorge Ramos, jurnalist Univision, spune că interviul a fost oprit după cel mult 15 minute. „L-am întrebat despre absenţa democraţiei în Venezuela, despre acuzaţii de abuzuri, tortură şi prizonieri politici, iar când i-am arătat un clip în care tineri caută de mâncare în gunoaie, atunci a oprit interviul.”

Nicolas Maduro susține că Venezuela nu se confruntă cu o criză umanitară. Decizia de a întrerupe interviul a fost doar începutul, pentru că jurnaliștii au fost ținuți în palatul prezidențial mai multe ore fără nicio explicație. Aparatura le-a fost confiscată, inclusiv telefoanele mobile.

Joge Ramos, jurnalist mexicano-american, prezent la Caracas alături de echipa sa pentru a-l intervieva pe Nicolas Maduro. Toți jurnaliștii sunt deportați marți din Venezuela.

Președintele Maduro i-a sechestrat, le-a confiscat aparatura și i-a deportat

„Ne-au confiscat toate camerele,  toate materialele video şi telefoanele mobile personale. Nu mai am telefon, mi-au furat munca”, povestește jurnalistul Jorge Ramos.

În cele din urmă, reprezentanții președintelui Nicolas Maduro au anunțat că vor deporta echipa Univision marți iar explicația transmisă de ministrul Informațiilor a fost că regimul de la Caracas nu poate accepta „spectacole de știri ieftine”.

Presa internațională a relatat pe larg despre foametea și criza umanitară din Venezuela, unde alimente esențiale nu sunt de găsit și de unde trei milioane de oameni au fugit în ultimii trei ani. Sâmbătă, ajutoarele internaționale trimise către Venezuela erau blocate de autorități la graniță, fiind considerate un pretext al Statelor Unite care ar intenționa să invadeze Venezuela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI