Președintele Federației Spaniole de Fotbal, gest mizerabil la finala Mondialului Feminin. Ce a făcut Luis Rubiales cu câteva minute înainte să sărute o jucătoare – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
21 08. 2023

Președintele Federației Spaniole de Fotbal se confruntă cu val de critici atât în Spania, dar și peste hotarele țării. Luis Rubiales a fost în centrul atenției la finala Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, după ce a sărutat o jucătoare. Jurnaliștii au descoperit ce gest a făcut imediat după ce arbitrul a fluierat finalul partidei. Marca a remarcat faptul că nu i-a păsat de nimic, nici măcar de faptul că lângă el se afla Regina Letizia a Spaniei.

Președintele Federației Spaniole de Fotbal a sărutat o jucătoare după finala Spania – Anglia 1-0

Spania a învins Anglia cu 1-0 în finala Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, în urma unui gol marcat de Olga Carmona. Ibericile au fost la un pas de un succes mult mai consistent, dar Jennifer Hermoso a ratat o lovitură de la 11 metri. La final, toate camerele au fost atrase de manifestările entuziaste ale președintelui Federației Spaniole de Fotbal. Luis Rubiales a fost foarte bucuros, iar când s-au dat medaliile a sărutat-o cu foc pe Jennifer Hermoso. Asta după ce le-a îmbrățișat pe toate jucătoarele. Fanii au reacționat imediat și au fost multe comentarii furioase care au devenit și mai agresive, după ce oficialul și-a explicat gestul.

„A fost doar un moment cu doi prieteni care au sărbătorit ceva. Idioții nu înțeleg și nu vor să vadă lucrurile pozitive”, a spus Luis Rubiales, potrivit El Diario.

Jennifer Hermoso a spus că nu a fost deloc deranjată de acest moment, dar Miquel Iceta, ministrul Educației și Sportului din Spania, a transmis că este vorba despre o „încălcare a drepturilor femeilor”. A fost momentul în care și Luis Rubiales a admis că a greșit și a revenit cu o declarație, după câteva ore.

„Cu siguranță că am greșit. Nu a fost un gest de rea-credință, ci doar unul făcut într-un moment de maximă euforie. Noi, cei din interior, am văzut momentul ca pe unul firesc, dar în exterior a apărut multă zarvă”, a spus Luis Rubiales.

Gest grosolan la câțiva pași de Regina Spaniei

Doar că sărutul nu a fost cel mai serios derapaj. Camerele l-au surprins pe Rubiales, după fluierul de final, când a făcut mai multe gesturi cu tentă sexuală. Oficialul federației nu a ținut cont că lângă el se afla Regina Letizia a Spaniei și și-a dus mâna în zona organelor genitale, au remarcat jurnaliștii de la Marca.

Fotografiile cu el au ajuns în presa din lumea întreagă și există zvonuri că va fi presat să-și dea demisia.