Președintele comisiei ATI, avertisment dur pentru români: „Nicio regulă nu se respectă fără pedepse. Vom ajunge într-o situație dramatică”

Președintele comisie ATI, avertisment dur pentru români: "Nicio regulă nu se respectă fără pedepse. Vom ajunge într-o situație dramatică" Sursă foto: timpolis.ro

Președintele Comisiei ATI, din Ministerul Sănătății, atrage atenția vizavi de pericolul la care suntem expuși. Dorel Săndec insistă asupra faptului că este nevoie de măsuri stricte și pedepse aspre în cazul nerspectării acestora. Potrivit acestuia, creșterea alarmantă a numărului de cazuri nu face altceva decât să ne anunțe că situația poate deveni în scurt timp „dramatică”.

Este nevoie de măsuri rapide pentru a evita o agravare uriașă a situației

Dorel Săndec trage un semnal de alarmă bidirecțional. În primul rând, șeful Comisie ATI se adresează cetățenilor pe care îi roagă să fie extrem de conștienți și responsabili în fața acestui virus periculos. În plus, ei trebuie să acționeze potrivit regulilor de prevenție pentru a evita situațiile dramatice avute ca exemple în Spania și Italia, în care medicii au fost nevoiți să aleagă pacienții a căror viață o vor salva.

În al doilea rând, şeful clinicii ATI din spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, le recomandă autorităților să impună reguli stricte și pedepse pe măsură. Dorel Săndec consideră că cetățenii nu vor acționa reponspabil până nu se vor simți constrânși.

„Evoluția este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru și e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze și să ne determine să facem ceva în acest sens.

Oamenii trebuie să înțeleagă că în funcție de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă niște reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen așa cum s-a întâmplat și în alte țări.

Este inevitabil că dacă vom continuă în același stil vom ajunge într-o situație dramatică și oamenii pot contribui fiecare.

Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare. Apoi, rămâne responsabilitatea autorităților să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităților de a pregăti un sistem pregătit pentru criză„, a declarat președintele Comisiei de Terapie Intensivă din Ministerul Sănătății, potrivit digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI