Președintele care a refuzat să ia măsuri în plină epidemie. Cu ce își tratează cetățenii

Un președinte refuză să ia măsuri în plină pandemie. Cum își tratează cetățenii?

Un președinte refuză vehement să ia măsuri în plină pandemie. În ce loc pentru cetățeni nu e nimic schimbat și cum sunt tratați aceștia în lupta contra coronavirus?

Președintele care refuză să ia măsuri în plină pandemie

Coronavirusul a devenit prima grijă a oamenilor de peste tot în lume…în afară de cei din Belarus, unde cetățenii sun tratați cu vodkă și sunt impulsionați să meargă des la saună. Dacă timpul s-a oprit în loc în majoritatea țărilor, din cauza izolării la domiciliu și a carantinelor în diverse spații, în Belarus viața continuă. Țara, dar în special președintele ei, ridică semne de întrebare din cauza prevenților cărora nu s-au conformat nici acum. Cu toate că multe țări sunt dominate de carantină, meciurile naționale de fotbal continuă la fel de normal aici. În acest context, fanii au continuat să se adune pe terenurile de fotbal ca la oricare alt meci, astfel că nici nu s-a mai pus în discuție măcar distanțarea socială cerută.

Cu toate astea, spectatorii și-au verificat temperaturile înainte de a veni să-și vadă preferații. Un număr destul de mic de fani au ales, însă, să poarte măști de protecție. Organizatorii fotbalului din Belarus sprijină decizia președintelui de a nu amâna nimic. Alexander Lukashenko a fost prezent la meci în cursul zile de sâmbătă, în cadrul unui meci de hochei. Acesta a declarat că spotul este „cel mai bun remediu antivirus.” La eveniment a mai adăugat și că: „Este mai bine să mori în picioare, decât să trăiești în genunchi”.

Belarus nu ia nicio măsură. Președintele refuză vehement sî se supună
Belarus nu ia nicio măsură. Președintele refuză vehement săse supună

„Nu există viruși aici. L-ai văzut pe vreunul care zboară?”

Întrebat dacă există ceva care să oprească toate evenimentele acesta a spus.

„Este posibil, dar de ce? Nu înțeleg. Nu există viruși aici. I-ai văzut pe vreunul care zboară? Nu-i văd și eu. Acesta este un frigider. Nu anulăm nimic. Vom găzdui toate evenimentele pe care le-am planificat – Lasă-ne Dumnezeu să ne protejeze de coronavirus. Erau mulți oameni care mă îndemna să închid frontierele, întreprinderile și să încep o carantină la nivel național. Atunci am luat o decizie principială: vom implementa o carantină doar atunci când va fi cu adevărat nevoie”
Alexander Lukashenko, președinte Belarus (Sursa: news.sky.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI