Presară acest condiment peste puiul la grătar. Recomandarea lui Joseph Hadad pentru un gust unic
De pe lista felurilor de mâncare extrem de îndrăgite nu poate lipsi puiul la grătar. Asezonat cu anumite ingrediente, acesta poate uimi și surprinde prin gustul său. Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce condimente magice ar trebui să fie folosite.
Trucul genial pentru obținerea celui mai bun preparat
Există o serie de trucuri mai puțin știute prin care putem obține cel mai gustos preparat de pui. Potrivit bucătarilor, vinul alb poate oferi puiului un gust cu totul special. Tot ce trebuie să faceți este să poșati puiul în vin alb. În așa fel, carnea va avea un gust deosebit.
‘’Un alt truc gustos pentru pui este să îl poșați în vin alb. Acesta îi va da o aromă foarte plăcută. După poșare îl puteți fie sota în tigaie, fie coace la cuptor. Mai ales pieptul de pui primește o aromă specială prin acest procedeu. Iar în cazul în care nu aveți o sticlă de vin alb la îndemână, poșarea în apă cu zeamă de lămâie poate și ea să ajute’’, a dezvăluit bucătarul.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune unt pe pui ca să iasă auriu ca în reviste. Aşa se rumeneşte perfect
Condimentul secret pentru obținerea celui mai bun preparat
Însă, seria de trucuri prin care putem obține cel mai delicios pui la grătar nu se termină aici. Potrivit cunoscutului bucătar, putem alege să condimentăm carnea de pui cu scorțișoară. Foarte mulți asociază acest condiment cu prăjiturile, însă ar trebui să nu o mai facă. Scorțișoara poate oferi un gust delicios puiului.
’’Știți că în rețetele mele de carne (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie.
În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive’’, a explicat Joseph Hadad.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care se pune peste cărbunii încinşi pentru un grătar excelent. Schimbă complet gustul cărnii
Garnitura perfectă pentru puiul la grătar
De asemenea, dacă pregătiți masa pentru mai mulți invitați îi puteți surprinde cu o garnitură specială. Este vorba, mai exact, despre pâinea îmbibată în pui.
”Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor.
Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă.
Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt.’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
Te-ar putea interesa și: Nu mai da șnițelele prin făină și ou. Metoda mult mai simplă care le face mai fragede și mai aromate