Este recomandată celor care țin regim, fie din dorința de a scăpa de kilogramele în plus, fie la recomandarea medicului, însă nu excelează la capitolul gust. Pentru a-i da o aromă specială, gospodinele din toate colțurile țării au propriile combinații de condimente, însă multe apelează la un ingredient pentru a obține acea crustă perfectă. Nu mai trebuie să pui unt pe pui ca să iasă ca în reviste. Află cum se va rumeni perfect.
În perioadele în care ținem regim, carnea de pui ne devine aliat de nădejde, pentru că este săracă în grăsimi, este ușor de digerat și nu va afecta în mod negativ valoarea afișată când ne urcăm pe cântar. Cu toate astea, nu poate fi considerată un răsfăț pentru papilele gustative, pentru că nu este prea aromată.
Pentru a-i da o aromă specială, gospodinele din toate colțurile țării au propriile combinații de condimente, însă multe apelează la un ingredient pentru a obține acea crustă perfectă: untul – gustos, dar care crește foarte mult numărul de calorii al preparatului ce ne ajunge în farfurie. Există însă un mod de a obține același efect, fără să ne compromitem dieta.
Tot ce trebuie să faci, înainte de a pune puiul la cuptor, este să înlocuiești untul cu zeamă de lămâie. Stropește carnea din belșug, vei vedea că se va rumeni perfect.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care trebuie să-l pui neapărat în oala cu ciorbă de pui. Așa îi dai aroma de la țară
Condimentele ce se potrivesc cel mai bine cu puiul sunt sarea, piperul, boiaua dulce sau iute, chiar și chimenul, busuiocul, ceapa, usturoiul. Pentru a-i da o aromă intensă, lasă carnea condimentată peste noapte, în frigider.
Se pune carnea de pasăre în cuptorul prencălzit la 230 de grade Celsius și se lasă 30 de minute. După acest interval, temperatura se micșorează la 190 de grade Celsius și se mai lasă încă 50 de minute. Timpul variază și în funcție de cantitate. Dacă un pui de un kilogram are nevoie de doar o oră pentru a fi gata, unul de peste două kilograme se face în două ore.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care strică gustul supei de pui. Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe