Novak Djokovic va participa la Australian Open 2023. Un ministru din guvernul de la Canberra s-a implicat în această problemă

de: Sorin Barbu
15 11. 2022

Novak Djokovic are șanse mari să participe la Australian Open 2023. Cel puțin așa susțin mai mulți jurnaliști de la Antipozi, în condițiile în care măsurile anti-covid s-au relaxat chiar și pentru sportivii care nu s-au vaccinat. Jucătorul de tenis nu a reacționat rapid și așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu interdicția de trei ani pe care a primit-o la începutul anului, după ce a fost judecat și expulzat.

Novak Djokovic ar putea participa anul viitor la Australian Open 2023

Novak Djokovic a fost în prim-planul unui scandal uriaș la începutul anului. Organizatorii Australian Open au anunțat că la turneu vor participa doar jucători care s-au vaccinat anti-covid sau care pot demonstra că au trecut prin boală cu puțin timp înainte de startul competiției. Djokovic nu s-a vaccinat și a susținut că a avut COVID-19, doar că nu a prezentat documente credibile. Cu toate acestea s-a prezentat în Australia, doar că autoritățile l-au dus în fața unei instanțe și apoi l-au expulzat, după ce l-au ținut aproape două săptămâni, izolat, în carantină.

Mai multe ziare și televiziuni din Australia au anunțat acum că fostul lider mondial ATP, aflat momentan pe locul opt, va putea participa la competiția pe care a câștigat-o de nouă ori, programată în perioada 16 şi 29 ianuarie 2023. „Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment”, a spus jucătorul sârb, luni, când a aflat vestea.

Djokovic a refuzat să se pronunțe oficial pentru că nu știa cum se va rezolva cu decizia prin care i s-a interzis să intre trei ani în Australia. Noul Ministru al Imigrației, Andrew Giles a hotărât să anuleze această decizie. Predecesorul său a refuzat să facă acest gest motivând că nu vrea să provoace „neliniște civilă”.

Novak Djokovic este unul dintre cei mai titrați jucători din istoria tenisului, iar în palmaresul său se găsesc 21 de titluri de Grand Slam.