Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. Aduce noroc și prosperitate

de: Stan Nicu
21 04. 2023

Am aflat care este preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. Cei care consumă astăzi acest preparat vor beneficia de noroc și prosperitate pe tot parcursul anului. 

Ce se mănâncă de Izvorul Tămăduirii. Numai așa vei avea noroc și vei fi ferit de boli

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului și are loc în vinerea următoare după Paște.
Anul acesta Izvorul Tămăduirii, cunoscut și ca Izvorul dătător de viață al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a picat astăzi, 21 aprilie și vine însoțit de mai multe tradiții și obiceiuri.

Sărbătoarea are dublă semnificație

Această mare sărbătoare religioasă este marcată cu cruce roșie și are dublă semnificație.

În primul rând, credincioșii îl celebrează pe Mântuitorul Iisus Hristos Cel Înviat, ca Izvor al vindecărilor, iar apoi pe Maica Domnului, ca persoană care Îl poartă pe Fiul ei, devenind în același timp și ea izvor de tămăduire.

Ce se mănâncă de Izvorul Tămăduirii

Ca la fiecare astfel de sărbatoare de pe mesele românilor nu trebuie să lipsească plăcintele cu brânză sau cu urdă.

Astfel, pentru această zi gospodinele din toate colțurile României pregătesc aceste preparate delicioase cu o zi înainte și le consumă împreună cu familia în ziua sărbătorii.

Plăcintele cu brânză se împart și celor nevoiași

În plus, tradițiile prevăd că românii trebuie să împartă gustoasele plăcinte cu brânză sau cu urdă la biserică pentru sufletele celor plecați pe lumea cealaltă.

Conform tradițiilor, cine va mânca în ziua Izvorului Tămăduirii aceste preparate va avea parte de un an îmbelșugat și va fi ferit de orice boală sau necaz.

Un alt preparat care se consumă de Izvorul Tămăduirii

Un alt preparat care se mănâncă astăzi, de Izvorul Tămădurii, este un fel de pâine fiartă în apă, cunoscută și sub numele de „pâinea lui Izvorul Tămăduirii”.
Aceasta este pregătită numai din ingrediente simple, cum sunt făina albă, sarea și apa. Cei care le preferă dulci pot adăuga în compoziție miere sau lapte.

Pâinicile îi vor proteja pe cei care le consumă de toate relele

Cei care mănâncă astăzi, de Izvorul Tămădurii, această pâine vor avea mare noroc. De asemenea, se mai crede că mâncată alături de apă din izvor ține departe orice boală și necaz.
Pe de altă parte, la originea acestei sărbători religioase se află o minune care s-a petrecut în apropiere de Constantinopol. Potrivit tradițiilor, un orb a primit vederea după ce s-a spălat cu apa unui izvor din jurul acestui loc.