Preparatele pe care Carmen Brumă și Mircea Badea le consumă de Paște. Care este condiția obligatorie EXCLUSIV
Carmen Brumă este și prietena fiului său, Vlad, în vârstă de 8 ani, dincolo de statutul de mamă pe care și-l asumă când vine vorba de reguli. Promotoare a sportului, dar și a unui stil de viață sănătos, vedeta își dorește ca fiul său să descoperă un sport care să îi placă și pe care să îl practice cu plăcere. Preparatele pe care Carmen Brumă și Mircea Badea le consumă de Paște.
În interviul exclusiv acordat pentru Playtech știri, partenera de viață a lui Mircea Badea ne-a povestit despre regulile pe care le-a stabilit împreună cu fiului său, dacă îi supervizează temele pentru școală, dar și despre șantajele emoționale, la care orice copil apelează în încercarea de a schimba decizia părintelui.
Fiul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea învață la o școală privată, decizie pe care cei doi părinți au luat-o pentru binele copilului. Vlad s-a obișnuit să își facă temele la after school, până atunci această activitate fiind în dreptul mamei, care se implica atunci când îi era solicitat ajutorul.
Preparatele pe care Carmen Brumă și Mircea Badea le consumă de Paște
Obișnuiești să te implici în realizarea meniului?
Întotdeauna de Paște sau de sărbători, eu mă ocup să avem în casă lucrurile tradiționale. Și avem niște preferințe, normal, de ani de zile. La noi în casă se mănâncă de cele mai multe ori fără gluten, așa că avem grijă să avem cozonaci fără gluten, pască fără gluten, niște friptură, drob, diverse tipuri de salată. Unele sunt pregătite de mine, unele sunt pregătite de bunici și pe unele le iau și din afară.
De exemplu, drobul îl facem în casă de obicei. De friptură se ocupă părinții mei, de cele mai multe ori cozonacul îl cumpărăm fiind fără gluten. Prefer să îl iau întotdeauna de la diverși producători.
Cum este relația cu fiu tău, Vlad? Pari o mama relaxată, o mamă cool.
El e un băiețel care se supune regulilor pe care le agreăm de comun acord. Dacă împreună cu el explicându-i alegem niște reguli pe care să le respectăm, el este foarte conștiincios și parolist așa. Adică dacă am stabilit că facem un lucru, îl facem.
„Nu am făcut din tabletă un obiect interzis, pe care Vlad să și-l dorească”
Dar șantaje emoționale există?
Fac față din ce în ce mai bine, pentru că capeți și tu experiență. La început ești victimă sigură a șantajului emoțional, după aceea începi să capeți experiență și te mai rafinez și reușești să faci față, nu întotdeauna cu brio, dar nici nu mi-am propus să fac asta.
Are bani de buzunar? Are limite la tabletă, la telefon?
El deocamdată limite la bani nu are, pentru că nu se duce nicăieri unde să poată cheltui. Iar la școală are o sumă pe care poate să o cheltuiască, pentru că e la o școală unde și mănâncă și poate să își ia într-o anumită măsură diverse lucruri, dar opțiunile sunt limitate. Deci nu se pune problema de limită la bani deocamdată.
Dar da, la tabletă și la restul mijloacelor electronice, are o oarecare limită. El având de mic tabletă, noi i-am dat-o fără restricții, cumva i-am luat puterea pe care o tabletă poate să o aibă asupra copilului. Nu am făcut din tabletă un obiect interzis, pe care el să și-l dorească. Deci cumva i-am tăiat fascinația. El știind că are acces la ea, nu și-a mai dorit, nu petrece atât de mult timp pe tabletă comparativ cu alți copii, pentru că nu i se pare o mare șmecherie.
Carmen Brumă: „Îmi doresc să se îndrăgostească de sport”
Vlad face sport?
Are câteva opționale la școală, pe lângă orele de sport, care implică mișcare gen capoeira aikido și înot. Mi-ar plăcea să mă preocup de el să se îndrăgostească de sport și să îl facă cu plăcere și să găsim un sport care să-i placă și să îl facă pe termen lung.
La teme îl ajuți?
Din fericire am scăpat de această corvoadă, că recunosc mi se părea o corvoadă. A fost o perioadă la o școală de stat și da, aveam și această responsabilitate a temelor, dar acum nu mai există, pentru că ne-am mutat la o școală privată și își face temele acolo. Rămâne la after school și își face temele, mi se pare o soluție foarte bună. Am făcut schimbarea pentru că băiatului nu îi mai era bine acolo și atunci am căutat o soluție mai bună pentru copil.
Care sunt principiile de la care nu te abați pentru a fi în cea mai bună formă fizică?
Dintre regulile de viață sănătoasă pe care eu le respect pe termen lung fac parte următoarele. Sunt câteva dintre cele mai importante: sport făcut în mod constant, nu în salturi, adică nu mă duc 2 luni la sală sau fac 2 luni acasă gimnastică pentru că am un eveniment și după aceea mă las, hidratare constantă pe parcursul zilei, 35-40 ml de apă pe kg/ corp , mese regulate 2-3 pe zi respectând senzația de foame, 4-5 ore de repaus alimentar între mese.
Ce părere ai despre intermittent fasting?
Acest intermittent fasting poate fi folosit ca metodă antiaging, ca metodă de slăbire, iar pentru o femeie cred că perioada de post, de nemâncat nu trebuie să depășească 16 ore. Este un protocol alimentar care face parte inclusiv din programele mele de slăbit și transformare corporală, dar cu condiția ca perioada de nemâncat să nu dureze mai mult de 16 ore.