Cum au ajuns 3 preoți la închisoare din cauza unui clip „indecent”

Cum au ajuns 3 preoți la închisoare din cauza unui clip

Cei trei preoți acuzați că l-au șantajat pe fostul episcop de Huși, amenințându-l cu publicarea unor imagini indecente cu el, au fost condamnați la închisoare.

Ei au fost găsiți vinovați pentru șantaj după ce au susținut că au un film în care Corneliu Bârlădeanu apare în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar și că îl vor face public.

Potrivit News.ro, fostul arhimandrit Cristian Jitaru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, interzicându-i-se pentru cinci ani dreptul de a fi ales şi dreptul de a exercita funcţia de preot. Gheoghe Damian, fost preot de caritate la Spitalul Judeţean de urgenţă Vaslui. a primit trei ani de închisoare cu executare, precum şi interzicerea unor drepturi, inclusiv a celui de a fi preot, pe o perioadă de cinci ani.

Preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, a primit şi el o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru cinci ani.

Scandalul sexual de la Episcopia Huși

Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în iunie 2017.  La acea vreme, procurorii susțineau că au pretins funcţii sau au cerut sume importante de bani pentru a nu dezvălui unele materiale compromiţătoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Preotul arhimandrit Cristian Jitaru ar fi ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare.

”În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Gheorghe Damian, şi preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”.
Rechizitoriu DNA

Cel şantajat este fostul episcop al Huşilor,Corneliu Bârlădeanu. Acesta a susținut la acea vreme că e nevinovat, dar a decis atunci să-și dea demisia până la pronunțarea unei decizii în acest caz.