„Oscarurile” românești: pelicula cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019

„Oscarurile” românești: pelicula cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019

Pentru ediția din acest an a Premiilor Gopo, juriul a selectat 27 de filme care rămân în competiție. Pe listă s-au aflat 79 de producții.

„Moromeții 2” este producția care a adunat cele mai multe nominalizări la ediția a XIII-a a Galei premiilor Gopo din acest an. Filmul, regizat de Stere Gulea, a adunat nu mai puțin de 14 nominalizări, printre care și cea pentru cel mai bun film. La această categorie, filmul se va bate cu „Dragoste 1. Câine”, în regia lui Florin Șerban, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regie lui Radu Jude, „Pororoca” (regia Constantin Popescu) și „Charleston” (regia Andrei Crețulescu).

Pentru categoria cel mai bun regizor, nominalizările sunt: Andrei Crețulescu pentru „Charleston”, Florin Șerban pentru „Dragoste 1. Câine”, Radu Jude pentru „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Stere Gulea pentru „Moromeții 2” și Constantin Popescu pentru „Pororoca”.

Silvana Mihai și Florentina Năstase („Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”), Cosmina Stratan („Dragoste 1. Caine”), Dorotheea Petre („În pronunțare”) și Irina Velcescu („Secretul fericirii”) concurează pentru statueta acordată celei mai bune actrițe într-un rol principal.
La categoria Cel mai bun actor într-un rol principal au fost nominalizați Șerban Pavlu („Charleston”), Valeriu Andriuță („Dragoste 1. Câine”), Horațiu Mălăele („Moromeții 2” ), Bogdan Dumitrache („Pororoca”) și Vasile Pavel („Soldații. Poveste din Ferentari”).

Ediția a XIII-a a Galei premiilor Gopo are loc pe 19 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Național din București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI