Premieră absolută! Când va ajunge în România cel mai mare avion de tip cargo din lume! Gigantul Antonov AN 124 va fi încărcat cu echipamente medicale

Premieră absolută! Când va ajunge în România cel mai mare avion de tip cargo din lume! Gigantul Antonov AN 124 va fi încărcat cu echipamente medicale

Veștile bune ajung odată cu anunțarea unei premiere europene în România! Șeful UNIFARM a făcut publică sosirea  în România a celui mai mare avion tip cargo din lume, încărcat cu echipamente medicale din China.

Când va ajunge în România gigantul Antonov AN 124

Șeful UNIFARM a anunțat sosirea primului Antonov AN 124, încărcat cu echipamente medicale, pe data de 7 aprilie. Acesta a declarat că pe parcursul acestei luni alte 12 avioane tip cargo vor ajunge în România cu încărcătură medicală.

Unul dintre avioane este o premieră în România, va fi un Antonov cu o capacitate de 740 de metri cubi plus tc 01.29. Este cel mai mare zbor de tip cargo cu destinaţie medicală, echipamente medicale achiziţionate din China, este primul zbor de acest gen făcut de acest avion în Europa”, a declarat directorul general UNIFARM, Adrian Ionel, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit specialiștilor, Antonov AN 124 este un avion deosebit de puternic și rar. Acesta este cel mai mare avion de tip cargo din lume produs în serie, având capacitatea de a transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Pentru a putea fi încărcat cu un volum imens de marfă (150 de tone), botul aeronavei poate fi lăsat în jos, ceea ce îl deosebește de restul aeronavelorcu o capacitate mai mică pentru transportul mărfii.

România așteaptă alte 12 avioane tip cargo încărcate cu echipamente medicale

Vestea bună este că acesta nu va fi singurul avion încărcat cu echipamente medicale, urmând ca alte 12 avioane de tip cargo să sosească cu măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi, necesare pentru eroii din linia 1.

Astfel, pe 9, 20 şi 27 aprilie sunt programate alte trei avioane de tip Boeing 747 care vor veni încărcate cu marfă, iar în paralel, curse regulate DHL vor aduce în ţară echipamente medicale.

Pe data de 14 aprilie un alt Antonov AN124 va ateriza la Bucureşti din Zhengzhou, China, iar pe 15 aprilie este așteptat un Boeing 747 Silkway West Airlines.

Potrivit directorului UNIFARM, aceste resurse uriașe de echipamente medicale nu sunt singurele, România așteptând marfă și pe cale terestră, provenită din Olanda și Austria: „Nu sunt singurele transporturi care vin, pentru că mai sunt transporturi care vin şi pe cale terestră, din alte zone: Olanda, Austria. Mărfurile care vor veni sunt cel puţin pentru 2 luni şi jumătate din acest moment”, a declarat acesta.