Prefectul Capitalei, anunț categoric cu privire la carantina de Paște: „Nu contează ce doresc eu, sunt propunerile specialiștilor”

Prefectul Capitalei, anunț categoric cu privire la carantina de Paște: „Nu contează ce doresc eu, sunt propunerile specialiștilor”
Alin Stoica, despre carantinarea Bucureștului de Paște

În urma publicării unui nou ordin al Ministerului Sănătății, mai mulți oficiali au fost surpinși să afle de acesta după publicarea sa în Monitorul Oficial. Printre aceste persoane se află și prefectul Capitalei, Alin Stoica, care a declarat că nu știa de existența ordinului. Acesta a dezvăluit ce efecte ar putea produce noile criterii de carantină asupra Bucureștiului, aducândule cetățenilor toate infirmațiile necesare în acest moment.

Locuitorii Bucureștiului nu au motive de îngrijorare

Chiar dacă noul ordin al Ministerului Sănătății prevede criterii mai dure de carantinare a localităților, Alin Stoica a dat asigurări că Bucureștiul nu va fi afectat de acestea, mai mult, nu există nicio discuție legată de un lockdown de Paște.

Prefectul Capitalei a anunțat cu puțin timp în urmă faptul că actualele restricții anti-Covid-19 funcționează, astfel că numărul infectărilor este în scădere.

„Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează”, a transmis prefectul prin intermediul unei declarații, potrivit Agerpres.

În cursul acestei dimineți, Alin Stoica a confirmat în cadrul unei intervenții la Antena3 că există în continuare o presiune imensă pe sistemul sanitar, însă momentan, propunerile specialiștilor nu vizează introducerea carantinei.

”Nu contează ce doresc eu, contează care sunt propunerile specialiștilor, iar deocamdată propunerile specialiștilor nu sunt în sensul carantinării. Și criteriile anterioare erau îndeplinite. Din punctul acesta de vedere, măsurile nu au fost de carantinare, au fost altele.

Vedem, măsurile sunt aplicate, au fost prelungite sâmbătă în Comitetul pentru Situații de Urgență și ele funcționează pentru că rata de infectare scade. Sigur, este în continuare mare și presiune pe sistemul sanitar este mare, dar ele funcționează”, a declarat Alina Stoica.

Vlad Voiculescu neagă un posibil lockdown de Paște

În urma scandalului provocat de publicarea noului ordin, ministrul Sănătății a transmis un mesaj prin care îi asigură pe cetățenii Capitalei că nu există în discuție carantinarea orașului, în timp ce toate deciziile anunțate de Guvern rămân neschimbate.

„Bucureștiul NU se carantinează de Paști

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.
Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Vlad Voiculescu, în noaptea de marți spre miercuri, pe contul său de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI