Predicția lui Bill Gates care s-a adeverit 100%. Ce spunea în 2015 despre prezent

Predicția lui Bill Gates care s-a adeverit 100%. Ce spunea în 2015 despre prezent
„Cineva care vrea să provoace pagube ar putea crea un virus” - Bill Gates

Într-o conferință Ted din 2015 intitulată „The next outbreak? Nu suntem pregătiți”, Bill Gates a vorbit despre răspândirea unui potențial virus, precum COVID-19, și a subliniat necesitatea ca lumea să fie bine echipată pentru a face față crizei. Partea interesantă a acelei discuții, este că astăzi trăim exact ceea ce prevestea miliardarul american atunci.

Bill Gates ne-a avertizat despre Covid-19 în 2015

Magnatul afacerilor, filantropul și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, avertizase lumea despre pandemie încă din 2015, iar acum vrea ca noi  să știm ce criză ar putea să ne bată la ușă în viitorul apropiat. Într-un discurs Ted din 2015, Bill Gates a vorbit despre izbucnirea unui potențial virus asemănător celui al COVID-19 și a subliniat necesitatea ca lumea să fie bine echipată pentru a face față situației.

„Dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, probabil că va fi un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi.”, a spus Bill Gates atunci.

Videoclipul a căpătat amploare în martie 2020, cam în aceeași perioadă în care pandemia de coronavirus a pus pe jar întreaga lume. Dar cum se simte Bill Gates că a făcut o asemenea predicție în urmă cu șase ani și că niciun om nu l-a ascultat în esență?

Șeful Microsoft a stat recent de vorbă cu Derek Muller, care conduce popularul canal YouTube „Veritasium”, în cadrul unui apel video și a spus că nu se simte deloc bine în legătură cu profeția sa.”Nu există niciun sentiment bun care să vină cu așa ceva: Ți-am spus eu! Puteam să fiu mai convingător?„, spune Gates. Muller îl întreabă apoi pe Bill Gates cum de a fost atât de sigur de ceva precum o pandemie în urmă cu jumătate de deceniu.

„Există o serie de virusuri respiratorii și, din când în când, va apărea unul. Bolile respiratorii sunt foarte înfricoșătoare pentru că încă te plimbi cu avionul, cu autobuzul atunci când ești contagios.

Spre deosebire de alte boli, cum ar fi ebola, unde ești în cea mai mare parte pe un pat de spital în momentul în care încărcătura virală infectează alte persoane”, a răspuns Bill Gates.

„Cineva care vrea să provoace pagube ar putea crea un virus”

În același interviu Bill Gates a încercat să facă lumină asupra următorului dezastru pentru care oamenii nu sunt pregătiți.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an ar însemna un număr de morți chiar mai mare decât cel pe care l-am avut în această pandemie. Bio-terorismul.

Cineva care vrea să provoace pagube ar putea crea un virus și asta înseamnă că costul, șansa de a ne lovi de așa ceva este mai mare decât în cazul epidemiilor cauzate în mod natural, precum cea actuală.

În condițiile în care lumea se confruntă deja cu o pandemie în curs de desfășurare, vor putea oamenii să oprească următoarea pandemie, răspunsul este un NU. Vor exista mai multe pandemii.”, spune șeful Microsoft.

El vorbește, de asemenea, despre vaccinurile COVID-19, știrile false, dezinformarea online. Puteți surprinde întreaga interacțiune în videoclipul de mai jos.